Så hittar du rätt arbetsgivare

Söka jobb

Vad är viktigast när du väljer arbetsgivare? Vi ställde frågan till närmare 14 000 young professionals och fick till svar att ledarskapet och kollegorna är absolut viktigast, tätt följt av lön & förmåner samt utvecklingsmöjligheter. Men hur ska du kunna veta om chefen och kollegorna är bra innan du ens börjat jobba på företaget? Hur hittar du rätt arbetsgivare för dig? Här följer 4 konkreta tips på hur du ökar chansen att hitta rätt!

Bild

1. Fundera över dina drivkrafter och värderingar

Vad som motiverar dig och vilka värderingar du tycker är viktiga, det kan bara du svara på. Att hitta arbetsgivare som matchar dig är betydligt enklare om du själv identifierat vad som är viktigt. Lägg därför tid på att verkligen lära känna dina drivkrafter och värderingar. Genom att vara medveten om dessa, och därmed vad du behöver för att trivas, kan du också lättare fatta beslut som går i linje med det.

2. Läs på om företaget

Var nyfiken  läs på om företaget på deras hemsida och spana in deras sociala medier och nyhetsrum för att få en känsla av hur företagskulturen ser ut och vad man har för vision, mission och värderingarPå vår sida Företagsprofiler kan du läsa mer om flera av de företag vi rekryterar till och hur det är att jobba hos dem.

3. Ställ frågor på intervjun

Likaväl som du ska svara på arbetsgivarens frågor, är intervjun också en chans för dig att ställa frågor till arbetsgivaren. Nästa gång du är på en intervju  ställ frågor om det du tycker är viktigt att veta för att kunna göra ett så bra val som möjligt. Vilka starka och svaga sidor har chefen, och hur ser hens syn på ledarskap ut? Hur ser företagskulturen ut? Och utvecklingsmöjligheterna?  

4. Prata med anställda

Känner du någon på arbetsplatsen, eller har kanske en bekant som gör det? Ta kontakt med personen, boka in en fika och fråga vad hen tycker är bra och mindre bra på jobbet. Har du ingen personlig kontakt på företaget  be arbetsgivaren om referenser.


Genom att ta reda på så mycket som möjligt om arbetsgivaren ökar du chansen att hitta rätt från början. Men det är först efter att du blivit anställd och jobbat på företaget ett tag som du verkligen vet om du hittat rättI de fall det inte blir rätt har du lärt dig mycket på vägen. Du har förmodligen en tydligare bild över vad du vill och inte vill ha hos en framtida arbetsgivare, och därmed större chans att hitta rätt när du bestämmer dig för att leta dig vidare. 

LEDIGA JOBB

Just nu har vi över 1000 lediga jobb. Spana in våra lediga jobb eller skapa ett konto hos oss och få jobbtips direkt i mailen - helt enligt dina önskemål.

  • Stockholm Heltid 1 timme sedan
  • Linköping Heltid 2 timmar sedan
  • Jönköping Heltid 2 timmar sedan
  • Göteborg Heltid 3 timmar sedan
  • Stockholm Heltid 3 timmar sedan
  • Ängelholm Heltid 4 timmar sedan
  • Stockholm Deltid 5 timmar sedan

Tipsa en vän!