Så kan du använda linkedin för att hitta nya utmaningar

Söka jobb

LinkedIn är världens största sociala affärsnätverk och hade (hösten 2016) över 475 miljoner i 200 länder. I företagsvärlden använder 94% Linkedin som ett verktyg när det gäller att hitta rätt arbetskraft. Här är tre tips till dig som inte vill missa nästa spännande utmaning.

Bild

Profilen

Det är viktigt att din profil följer en tydlig struktur. Lika viktigt är det att det framgår tydligt vilka utmaningar du är intresserad av. En bra profil kommer inte bara marknadsföra dig bättre, utan kommer även göra det lättare för rekryterare att hitta din profil.

Välj ett bra foto

En profil med foto har 21 gånger mer chans att bli sedd än en profil utan foto enligt LinkedIn. Välj med fördel ett foto som representerar ditt professionella jag.

Skriv en tydlig rubrik och sammanfattning

Se rubriken som ett sätt för att tydliggöra nuvarande situation/yrke och vad du söker för möjligheter – håll det kort. Använd sammanfattningen som en plats för att marknadsföra dina kompetenser och framtida mål.

Lyfta fram utvalda kompetenser och intyg

Addera gärna dina kompetenser till din profil för att göra den mer sökbar för rekryterare. Innan du lägger till en kompetens är det viktigt att du funderar på om denna kompetens matchar den typ av jobb du letar efter. Använd sedan ditt nätverk, se till så att tidigare kollegor, chefer, affärspartners och så vidare intygar dina kompetenser.

Skapa jobbevakningar

För att få aviseringar när nya jobb blir tillgängliga så kan du skapa en jobbevakning. Med en jobbevakning får du tips om lediga tjänster inom ditt intresseområde. En jobbevakning sparar du enkelt genom att spara jobbsökningar (se bild). 

Visa rekryterare att du är öppen för nya möjligheter

LinkedIn har skapat en funktion som delger rekryterare med rätt behörighet, huruvida du är intresserad av nya möjligheter/inte. Så aktiverar du funktionen:

  1. Klicka på jobbikonen högst upp på LinkedIn. Klicka sedan på ”uppdatera karriärmål”.

  1. När du har klickat på ”uppdatera karriärmål” så kommer du till sidan där du kan aktivera låt rekryterare veta att du är öppen för nya möjligheter.

  1. Specificera vilka jobbtitlar du är intresserad av, var du vill jobba, vilka typer av jobb du är intresserad av, vilken bransch du föredrar och vilken typ av företag vill du jobba på, storleksmässigt.

 

Författare: Sami Mohsen

 

Tipsa en vän!