Så skriver du en tilltalande jobbannons

Rekrytera personal

Händer det att du skriver jobbannonser? Jakten på rätt kandidat börjar som du kanske redan vet vid jobbannonsen. Lika väl som annonsen kan locka talanger, kan den stöta bort duktiga kandidater. Här är några handfasta tips på hur du skriver en tilltalande jobbannons.

Bild

Konkurrensen om de vassaste kandidaterna är som de flesta vet tuff och du som arbetsgivare behöver därför kontinuerligt arbeta med attraktionskraften i dina jobbannonser. När kandidater får frågan om vad som irriterar dem när de läser jobbannonser nämns ofta slarvfel och särskrivningar. Rubriker som ”Kassa medarbetare” eller ”Nogran ekonomiassistent” lockar inte direkt till ansökningar. Se till att läsa igenom annonsen (gärna högt) för att kolla stavfel och om texten flyter.

Skriver du för rätt målgrupp?

Precis som med all kommunikation bör du fundera över vem läsaren är. Skriv inte en annons som stämmer in på en för bred målgrupp. Vill du väcka intresse hos en specifik målgrupp måste du se till att tilltala just dem - våga framhäva något unikt med tjänsten eller företaget.

Undvik klyschorna

Är du en spindel i nätet som trivs med många bollar i luften och samtidigt en do:er som får saker att hända? Troligen har du läst formuleringarna förut och funderat på vad en spindel i nätet faktiskt är. En annons som innehåller klichéer sticker dessutom inte ut, använd hellre synonymer och beskriv varför ni söker en viss egenskap. Om du får skrivkramp så är www.synonymer.se en underskattad sida!

Slutligen vill du uppmana kandidaten att ansöka. Undvik komplicerade formulär och långa registreringar - ge tydliga instruktioner för hur de söker jobbet


KONTAKTA OSS 

Vill ni komma i kontakt med oss på Academic Work? Kanske har ni fler frågor kring annonsskrivande eller så vill ni bara höra mer om oss som företag. Använd formuläret här nedan eller ring oss på 020-37 38 40 så hjälper vi er. 

Genom att fylla i formuläret godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter och att vi vidare får kommunicera med dig genom riktade epostutskick och inbjudningar till relevanta sammankomster. För mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter, läs vår Privacy Policy

Tipsa en vän!