Så vill young professionals söka jobb

Rekrytera personal

Det traditionella sättet att söka jobb, med ett CV och tillhörande personligt brev, har under många år varit det enda sättet att söka jobb. Idag är alternativen betydligt fler. Vad innebär det för oss som rekryterar?

Bild

Yrkesnätverket LinkedIn har onekligen både förändrat och skapat nya vägar att söka jobb. Men att säga att vi slopat det traditionella sättet att söka jobb vore förhastat. Hela 96 % av de svarande i vår undersökning uppger att de föredrar att ansöka med hjälp av CV och personligt brev. Men många är också villiga att söka jobb på andra sätt. 56 % av de tillfrågade kan tänka sig att söka jobb via LinkedIn eller andra digitala medier.

Om ni vill nå ut till en bred målgrupp och maximera kandidatinflödet kan det vara en god idé att se över ansökningsmöjligheterna till era tjänster. Att rekrytera via alternativa verktyg så som sociala medier kan öka era chanser att både hitta rätt kandidat och att rätt kandidat hittar er och söker jobbet. Se sociala medier och andra alternativa verktyg och ansökningssätt som en tillgång och ett komplement i er ansökningsprocess. 

Prata rekrytering med oss!

Academic Work är idag det näst största bemannings- och rekryteringsföretaget på tjänstemannasidan i Sverige. Vi är experter på Young Professionals och sedan starten 1998 har vi hjälpt fler än 120 000 young professionals till jobb, och på samma gång hjälpt våra kunder med lika många nya kollegor. 

Genom att fylla i formuläret godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter och att vi vidare får kommunicera med dig genom riktade epostutskick och inbjudningar till relevanta sammankomster. För mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter, läs vår Privacy Policy

Tipsa en vän!