Så kan du fortsätta lära dig efter studierna!

I karriären

Med hjälp av Youtube-tutorials, steg-för-steg artiklar och podcast’s har det aldrig varit enklare att fördjupa sig på olika områden. Tur det, det sägs nämligen att dagens arbetskraft måste ägna fem-tio timmar i veckan åt lärande för att inte hamna efter utvecklingen. Det blir allt mer uppenbart att ett livslångt lärande är avgörande för anställningsbarheten och inte minst för självförtroendet. Så kan du stilla behovet av ny information.

Bild

Dra fördel av ersättning för undervisning på jobbet

Jobbar du? Bra - många företag erbjuder nämligen sina anställda möjlighet att ta kurser som en del av den personliga utvecklingen. Det är såklart särskilt aktivt för personer i IT-branschen som behöver hålla sig uppdaterad på nya tekniska plattformar och funktioner. Men tro inte att det bara gäller IT-folket. En marknadsförare som jobbar aktivt med sociala medier behöver hänga med i utvecklingen och förstå trender, och du som personalchef eller arbetsledare kan aldrig lära dig för mycket om ledarskap och utveckling. Så även denna typ av undervisning behövs för de anställdas välmående och organisationens utveckling.

Delta i online-undervisning

Många universitet erbjuder olika typer av ”öppna” online-kurser. De brukar kallas MOOC (massive open online courses), ett koncept som lanserades i USA och som lockat folk världen över. I Sverige är MOOC’s inte fullt lika vanligt men det går att hitta kurser som behandlar viktiga ämnen inom både juridik och ekonomi. Här finns en lista över MOOC’s i Sverige.

Byt ut musiken

Utbudet på Ted talks, podcasts och ljudböcker har fullkomligt exploderat de senaste åren. Byt ut musiken på vägen till jobbet/träningen/skolan till en podcast om de senaste trenderna i digitala medier eller ett Ted Talk om vikten av bra ledarskap. Det finns nog inget ämne du inte kan hitta information om...

Gästspela på en annan avdelning

Du kan faktiskt lära dig massor på jobbet genom att t.ex. ta dig an projekt utanför din avdelning eller team. Är du marknadsförare? Hör av dig till IT-avdelningen och hör dig för hur dina kunskaper kan komma till nytta samtidigt som du får lära dig mer om företagets IT-utmaningar.

Tipsa en vän!