Sommarjobbet - en möjlighet att göra intryck på studenter

Rekrytera personal

I en ny undersökning svarar 72 % av studenterna att de ser deltids- och sommarjobbet som det bästa sättet att lära känna en arbetsgivare. Även om sommarpersonalen i första hand ska avlasta och göra det möjligt för ordinarie personal att ta semester - så missar ni väl inte chansen att göra intryck och möjligheten att hitta en kollega som kan passa hos er även efter studietiden?

Bild

Paulina Olsson jobbar idag som ekonomiassistent på Nordic Camping & Resort. För två år sedan började hon på företaget, då som sommarvikarie:

- Jag tycker att sommarjobbet är ett klockrent tillfälle att lära känna arbetsmarknaden, nya organisationer och såklart också de arbetsuppgifter man kan komma att jobba med i framtiden. Ett kandidatprogram ger en ju faktiskt två sommarlov att testa sig fram!

Efter sommarjobbet fortsatte Paulina sina studier i Spanien. Men året efter återvände hon till till sin arbetsgivare för att sommarjobba igen.

- Jag kände direkt att företagets anställda var väldigt engagerade och att det engagemanget kom såväl högt uppifrån som ut i gräsrötterna men också att expansion låg i luften. Det tyckte jag kändes som två intressanta delar för eventuell fortsatt karriär. Jag trivdes bra med mina arbetsuppgifter, det interna samarbetet och kände mig helt enkelt motiverad att komma tillbaka.

När sommarjobbet var slut erbjöds Paulina en heltidstjänst som hon tackade ja till. Företaget har vuxit rejält de senaste åren och inför sommaren 2017 var det Paulina själv som fick chansen att rekrytera en sommarvikarie. Även om sommarpersonalen i första hand ska avlasta och göra det möjligt för ordinarie personal att ta semester så tycker Paulina det är viktigt att personen har potential framåt.

- Vi ser generellt alltid möjligheter i vår personal för återkommande uppdrag och vi vänder oss ofta till dem som redan känner oss när vi är i behov. Nu har vi hittat vår nya sommarkollega till huvudkontoret i Stockholm och vi hoppas på att det kommer bli ett jättebra samarbete från allas håll, så får vi se hur det går och vad framtiden har att erbjuda.

tips till företag som söker sommarvikarier:

  1. Gör klart med kollegor vad ni behöver hjälp med i dagsläget och vilka behov som förutspås dyka upp det närmaste året.
  2. Prata med den ordinarie personalen och utvärdera arbetsbelastningen och sök kandidater som kanske skulle kunna hjälpa till vid en eventuell omfördelning av arbetsuppgifter.
  3. Var lite kreativ och väg in flera perspektiv, trots att det endast från början ska vara ett korttidsuppdrag så skadar det inte att vara proaktiv!

VILL DU BLI KONTAKTAD?

Behöver ditt företag hjälp med personal eller har du frågor och bara vill komma i kontakt med oss? Fyll i dina kontaktuppgifter här under så kontaktar vi dig. Det går också bra att ringa på
020-37 38 40 , eller ta direkt kontakt med oss i vår chatt här på webben!

Genom att fylla i formuläret godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter och att vi vidare får kommunicera med dig genom riktade epostutskick och inbjudningar till relevanta sammankomster. För mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter, läs vår Privacy Policy

Tipsa en vän!