Stärk er gemenskap på arbetsplatsen

Rekrytera personal

Hur bra gemenskap har ni på er arbetsplats? Det är en viktig fråga eftersom det har visat sig att trivsel på jobbet i mycket handlar om just gemenskap, vilket i sin tur för med sig ökad arbetsglädje. Att skapa gemenskap kräver inte nödvändigtvis att ni som företag måste lägga flersiffrigt på kick-off-resor och personalfester. Här är några tips på hur du som chef kan arbeta för att stärka gemenskapen mer långsiktigt.

Bild

Gemensamma aktiviteter

Gör aktiviteter tillsammans – både på och utanför jobbet. Fördelen med att umgås på andra ställen än på arbetsplatsen är att medarbetarna får en chans att lära känna nya sidor hos varandra. Men även gemensamma aktiviteter på arbetet är viktiga. Anordna en gemensam fika eller frukost en gång i veckan eller rör på er tillsammans, det ökar inte bara förutsättningen för en fin gemenskap utan också mycket positiv energi.

Se även till att ni har naturliga mötesplatser på arbetsplatsen där medarbetare kan träffas över avdelnings- och yrkesrollsgränser. Prova arbetsplatsrotation och se vad det gör för sammanhållningen!

Underskatta inte fikarasten

En bra pauskultur, där det framgår att kortare pauser under arbetsdagen är okej, kan göra underverk för gemenskapen. Spontana raster tillsammans är ett bra tillfälle att lära känna varandra bättre, vilket i sin tur kommer att underlätta kommunikationen i arbetet.

Peppa varandra

Låt uppmuntran och uppskattning bli en naturlig del av vardagen. Föregå här med gott exempel: beröm dina medarbetare och deras kompetenser, be om goda råd och sprid positiv feedback. Dina medarbetare kommer genast att känna sig mer uppskattade och känna stöd från sina kollegor.

Idag söker sig många kandidater till arbetsplatser där de trivs, känner sig hemma och delar värderingar med företaget och de anställda. Gemenskapen på er arbetsplats kan alltså vara ett av era starkaste argument för att rekrytera och behålla talanger.

 
KONTAKTA OSS 

Vill ni komma i kontakt med oss på Academic Work? Kanske är ni i behov av personal eller så vill ni bara höra mer om oss som företag. Använd formuläret här nedan eller ring oss på 020-37 38 40 så hjälper vi er. 

Genom att fylla i formuläret godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter och att vi vidare får kommunicera med dig genom riktade epostutskick och inbjudningar till relevanta sammankomster. För mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter, läs vår Privacy Policy

Tipsa en vän!