Socialt ansvarstagande - så kan ni bidra

Rekrytera personal

Ge tillbaka till samhället, bidra till något gott, göra världen till en bättre plats... Oavsett ambitionsnivå är vi fast övertygade om att alla kan göra något och att vi tillsammans kan göra skillnad för många. Som företag är vi jätteviktiga i denna ekvation, men vart ska ni börja, vart kan ni göra störst skillnad?

Bild

 

Det finns många sätt att bidra till samhället på. Skänka pengar, bidra med kunskap och expertis eller kanske en kombination. Till att börja med kan en minsta insats för er vara helt avgörande för någon annan.

Vi på Academic Work har tillsammans med Response Network varit med och byggt skolor i Zambia och gjort det möjligt för tiotusentals barn att gå i skolan. Men det finns saker vi kan och vill göra för barnen på hemmaplan också. Varje måndagskväll åker ett gäng kollegor från våra Stockholmskontor ut till en skola i Spånga. Under 1,5 timme läser vi läxor med barn som på grund av språkbarriärer i hemmet inte kan få den stöttning de behöver för att klara av skolan. Initiativet togs av några medarbetare för 2,5 år sedan och uppskattningen från barnen på Askebyskolan har gjort att vi gladeligen fortsatt lösa matteläxor och träna glosor med barnen varje måndag. Mathilde Swartz på Academic Work ansvarig mot Askebyskolan säger;

”Det kostar inte ett företag mycket, alternativt inget alls men det bidrar till ett bättre samhälle på så många sätt. Tro mig, det är inte mycket tid och arbete för oss på Academic Work i förhållande till vad det ger eleverna.”

Hur kan ni bidra? 

Med små medel kan vi göra stor skillnad. Vill ni också läsa läxor med barnen i Askebyskolan i Spånga? Nu söker Askebyskolan nya samarbetspartners, intresserad, hör av dig till: laxhjalprinkeby@bekantskaper.se. Inte stationerad i Stockholm? Kontakta din kommun och hör hur ni kan bidra på bäst sätt.  

Kontakta oss 

Vill ni komma i kontakt med oss på Academic Work? Kanske höra mer om vårt samarbete med Askebyskolan eller bara höra mer om oss som företag. Använd formuläret här nedan eller ring oss på 020-37 38 40 så hjälper vi er. 

Genom att fylla i formuläret godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter och att vi vidare får kommunicera med dig genom riktade epostutskick och inbjudningar till relevanta sammankomster. För mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter, läs vår Privacy Policy

Tipsa en vän!