Ta dig tid att uppdatera din linkedinprofil

Söka jobb

Enligt en undersökning gjord av IIS, har en av fem svenskar ett konto på yrkesnätverket Linkedin men bara 2 % använder Linkedin regelbundet . Även fast inte du är en aktiv Linkedin-användare finns det andra som är det. Här letar företagsledare och rekryterare ny kompetens – varje dag! DU behöver inte vara lika aktiv men det kan vara värt att ha en uppdaterad profil för att inte missa spännande möjligheter.

Bild

Att hålla igång sina sociala medieplattformar tar tid,, men ibland räcker det bra att bara ha någon slags närvaro. LinkedIn är ett sån plattform. Viktigast av allt är nämligen att du har en profil för att sätta dig själv på kartan, men som aktiv jobbsökare bör du även se till att din profil är ”up to date” med din senaste anställning/uppdrag.

Be om feedback

Taimaz Begdjani blev headhuntad till sin nuvarande position på AstaZero tack vare sin publika profil. Han berättar hur han kontinuerligt jobbar för att förbättra och utveckla sin profil och bygger på sitt CV genom att dra lärdom av avslutade rekryteringsprocesser och våga fråga om feedback:

Det är viktigt att vara ödmjuk! Fråga efter feedback från varje tillfälle som någon kontaktar dig, oavsett om det är en kortare telefonintervju eller ett face-to-face möte.

Gör din profil sökbar

Headhunting eller sourcing är inte lika vanligt i Sverige som utomlands, men det är ett fenomen på framfart, speciellt för vissa yrkesgrupper. När jobbansökningarna och kandidatantalet inte räcker till ser sig rekryterare omkring i andra nätverk. Då kan det vara bra att se till att ditt publika CV/Linkedin-profil innehåller relevanta sökord som beskriver just din bakgrund. Ta en titt på platsannonser i den kategori som du är intresserad av och leta efter vanligt förekommande ord. Är du intresserad av receptionsjobb kan ord som administration och service vara bra att ha med, förutsatt att det är erfarenhet du faktiskt har. Sökorden ska gärna finnas i rubrik och/eller sammanfattningar för att din profil ska få bra sökresultat.  

Gör din headline personlig 

Fältet ”your professional headline”, raden direkt under ditt namn kan också vara bra att använda sig av. Denna rubrik tas automatiskt från din nuvarande/senaste yrkeserfarenhet. Men ändra gärna denna, det är inte alltid det automatiserade alternativet verkligen ger din profil rättvisa. Här har du 120 tecken på dig att dela med dig av din personlighet, erfarenheter, humor eller egenskaper du vill lyfta fram. Testa dig fram! Det behöver inte ta mycket av din tid men kan vara helt avgörande för hur din profil uppmärksammas!

Tipsa en vän!