Arbetsmarknaden förändras - är du redo?

Rekrytera personal

Att attrahera, hitta och anställa rätt medarbetare är svårare än någonsin. Idag är det dessutom allt färre som aktivt söker jobb, vilket kräver mer proaktivt arbete från dig som rekryterare. Låter det överväldigande? Vi på Academic Work hjälper dig gärna. Nedan har vi identifierat, och delat med oss av svaren, på några av de större utmaningarna när det gäller att rekrytera och hitta rätt personal.

Bild

Jag behöver mer personal i höst - när ska jag sätta igång och rekrytera?

 "Om du vill ha personal på plats till hösten, är det dags att du börjar planera för det. Fördelen med att ta hjälp av ett bemannings- och rekryteringsföretag är att allt runt processen blir genomfört under din semester – och när du kommer tillbaka till jobbet igen behöver du bara träffa de mest lämpliga kandidaterna. Till skillnad mot vad många tror är sommaren faktiskt en tid när många har tid och energi att söka jobb och leta efter nya utmaningar. Vi har också sett att hösten är en bra tid för en ny medarbetare att börja!" 

Tanja Laurila, IT Consultant Manager & Operations Team Manager, Finland

Det är så svårt att rekrytera till IT-positioner! Hur ska jag gå tillväga?

En av dagens största utmaningar är att allt färre kandidater aktivt söker nytt jobb - nuförtiden måste arbetsgivaren hitta kandidaten istället. Det medför att kandidaterna kan vara selektiva när de letar efter nya jobb och möjligheter - och kräva saker som mentorskap, personlig utveckling och utbildningsmöjligheter.”

”Med det sagt - vad ska du tänka på när det gäller att rekrytera inom IT? Jag tycker att det är viktigt att våga utmana dig själv som rekryterare, ompröva dina strategier och inte fastna i "de traditionella tillvägagångssätten". Ha kandidaterna i åtanke och matcha dem med rätt jobb – inte tvärt om. Försök även att definiera vad som gör dig och ditt företag unikt och belys detta under hela rekryteringsprocessen för att attrahera specifika målgrupper, såsom exempelvis utvecklare. Det kan vara allt från att berätta om den härliga gemenskap ni har på kontoret eller en viss unik kompetens som dina medarbetare har. Det handlar om detaljerna - och det är vad som kan avgöra om det är en ’perfect match’ eller inte.”

Josefin Nilsson, Recruitment Consultant, Sweden

Det verkar som om många kandidater har får fler än ett jobberbjudande på samma gång. Hur får jag kandidaten att välja just mitt jobberbjudande?

 ”Idag är det inte ovanligt att kandidater är aktuella i flera rekryteringsprocesser samtidigt. Hur ska du hantera det och sälja in just ditt erbjudande? Till att börja med måste du identifiera vad som gör er attraktiva som företag och arbetsgivare – har ni ett utvecklingsprogram eller ligger i framkant inom teknik? Skriv om det i annonsen och berätta det på intervjun. Det är också viktigt att du har tid och resurser att kunna följa upp dina potentiella kandidater. Du vill inte gå miste om en duktig kandidat för att ni inte hann ringa upp hen i tid. Ett annat sätt att hantera konkurrensen är att identifiera och utveckla ett förhållande med eftertraktade kandidater redan i ett tidigt stadium, exempelvis under deras studier, genom att visa er på campus."

Line Gamre, Consultant Manager IT & Technology, Norge

Oavsett vad du har för utmaning finns vi på Academic Work här för att hjälpa till. Med 20 års erfarenhet inom rekrytering och bemanning har vi lärt känna målgruppen young professionals mycket väl. På den tiden har vi samlat på oss kunskap och erfarenhet om hur vi bäst löser ditt personalbehov på ett effektivt sätt, anpassat efter dina önskemål.

Vi har hjälpt young professionals, studenter och akademiker i början av karriären, ta både första och andra steget i karriären sedan vi grundades 1998. För att kunna ge dem, och dig som arbetsgivare, ännu bättre förutsättningar och möjligheter att attrahera rätt kompetens, genomför vi årligen undersökningen Young Professionals Attraction Index (YPAI)*. Insikterna från YPAI ger oss möjlighet att följa trenderna på arbetsmarknaden och kontinuerligt hålla oss uppdaterade vad young professionals tycker och tänker. Vi är mer än ett rekryterings- och bemanningsföretag – vi är experter på detta område, med allt vad det innebär. Årets insikter från rapporten Young Professional Attraction Index släpps i september, håll utkik på vår hemsida.

När du arbetar med oss kommer du i kontakt med, och lär dig mer om young professionals – samtidigt tar vi ansvar för processen och tar reda på vad just de kandidater ni vill nå lockas av.

Vilka är dina utmaningar?
Fyll i formuläret nedan så vi kommer tillbaka med svar på dina frågor.

Genom att fylla i formuläret godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter och att vi vidare får kommunicera med dig genom riktade epostutskick och inbjudningar till relevanta sammankomster. För mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter, läs vår Privacy Policy

Tipsa en vän!