Vad gör en rekryterare

I karriären

Du vet säkert att en rekryterare läser många CV:n och håller intervjuer. Men visste du att det inte är ett krav att ha studerat personalvetenskap för att jobba som rekryterare? Eller att rollen passar dig som är serviceinriktad? Här djupdyker vi i yrket och reder ut en gång för alla – vad innebär det att jobba som rekryterare?

Bild

Vilka arbetsuppgifter kan jag förvänta mig?

Som rekryterare får du jobba med en mängd olika arbetsuppgifter och ha kontakt med många människor. Det menar både Linnéa, Recruitment Consultant på Academic Work, och Elin, HR-specialist på en högskola.

Varje rekryteringsprocess börjar med att du tar fram en gedigen kravprofil utifrån kompetensbehovet och skriver en annons. När annonsen är ute är det fullt fokus på att läsa ansökningar som kommer in, selektera bland kandidaterna, hålla intervjuer och ta referenser, säger Linnéa.

Som rekryterare arbetar du också med personalfrågor i stort och i viss mån även med arbetsrättsliga frågor, ofta i form av avtalsrätt.

Vilka egenskaper efterfrågas?

Rollen som rekryterare passar dig som gillar att vara spindeln i nätet och ha mycket social kontakt. Du behöver vara kommunikativ och känna en stark vilja att hjälpa kunden och kandidaten till en bra match, säger Linnéa.

Elin tillägger att det är viktigt att vara flexibel, objektiv och att ha modet att utmana.

Beslutet om vem som ska anställas ligger oftast inte hos dig, utan hos en chef på det företag du anställer för. Som rekryterare behöver du därför våga utmana cheferna för att säkerställa att rätt person anställs för jobbet, säger Elin.

Lönestatistik

Nyfiken på vad du kan tjäna?

Ingångslönen för en rekryterare ligger mellan 27 000 – 32 000 kronor enligt Unionens lönebarometer. Generellt ökar lönen med erfarenhet och utbildningsnivå och som rekryterare kan lönen till viss del även vara provisionsbaserad.

Efterfrågan

Hur många jobb finns det?

I skrivande stund finns det över 130 lediga jobb hos oss under kategorin Kontor/administration/HR, många av dem inom just HR.

Yrkestitlar

Finns det andra yrkestitlar som liknar denna?

Andra yrkestitlar inom operativt HR-arbete är exempelvis Rekryteringsassistent, Rekryteringskonsult, Recruitment Coordinator, Recruitment Consultant, Consultant Manager, Recruitment Manager, HR-administratör, -assistent eller -generalist, eller Personaladministratör.

Vad behöver du för utbildning?

Många rekryterare har en utbildning i personalvetenskap, men en del program inom företagsekonomi eller beteendevetenskap har också inriktning mot HR och arbetsrätt. Det finns också yrkesutbildningar inom området och lösa kurser inom HR som kan komplettera en grundutbildning inom annat område.

Själv har jag en kandidatexamen inom personalvetenskap med inriktning på psykologi. Men ingen dörr är stängd för dig som har annan bakgrund och erfarenhet. Det viktigaste är att du har ett intresse för människor, säger Linnéa.

Vilka utvecklingsmöjligheter finns det?

Att det finns goda utvecklingsmöjligheter för rekryterare, det är Elin och Linnéa överens om. En utbildning inom personalvetenskap ger en bred kunskapsbas vilket gör att du kan röra dig inom hela personalområdet.

Du kan specialisera dig inom exempelvis arbetsrätt eller rehabilitering, eller arbeta med kompetensförsörjningsfrågor. Ett annat spår du kan välja är att inrikta dig mot organisationsutveckling eller grupprocesser, säger Elin.

Linnéa lyfter också möjligheterna att utvecklas och ta kliv internt på Academic Work.

Ett naturligt steg är att ta en koordinerande och stöttande roll som teamledare, men det är bara en av många möjliga vägar att gå internt hos oss.

Tipsa en vän!