Vad svarar du på frågan, varför ska vi anställa dig?

Söka jobb

”Varför ska vi anställa just dig?” – en fråga som mer eller mindre alltid kommer upp på en arbetsintervju. Frågan kan vara ställd på lite olika sätt, vara mer eller mindre uttalad men syftet med frågan är alltid det samma. Din chans att sälja in dig själv och rekryterarens chans att bli både övertygad och säkerställa att han/hon inte missat någonting.

Bild

Detta är en fråga du vinner på att förbereda dig på. Om den mot förmodan inte skulle komma upp är ett hett tips att ta upp det själv vid första bästa möjlighet. Här är tre möjliga sätt att ta sig an frågan, välj med fördel den approach som passar dig .. och företaget!

”what’s in it for you”

Vad gör dig motiverad, entusiastisk eller engagerad på jobbet? Alla arbetsgivare vill ha en medarbetare som är motiverad till sitt jobb, då det ofta är ett framgångsrecept på att man trivs och stannar länge. Berätta därför för rekryteraren vad hos arbetsgivaren du tror kommer att göra dig motiverad/entusiastisk och varför du tror det.  

Vad har du som ingen annan har?

Försök att relatera dina egenskaper, styrkor och personlighet till arbetsplatsen. Vad gör att just du skulle kunna bidra till företagets utveckling? Eller kultur? Detta kräver såklart att du är lite påläst om företaget och kan ge konkreta exempel. Att vara påläst är bara positivt och framhäver ofta ditt engagemang för positionen/tjänsten du sökt.

Lös ett problem

Det finns flaskhalsar och barnsjukdomar på alla företag. Försök gå in på vad du skulle kunna bidra med för att bota ”sjukdomarna” och lösa eventuella problem. Lägg inte för mycket tid på det som varit, snarare bör du fokusera på hur det skulle kunna bli i framtiden med dig vid rodret. På så sätt kan du skapa och forma bilden av din framtida (lösningsorienterade!) roll på företaget.

lediga jobb

 Just nu har vi över 1000 lediga jobb. Spana in våra lediga jobb eller skapa ett konto hos oss och få jobbtips direkt i mailen - helt enligt dina önskemål.

  • Stockholm Heltid 40 minuter sedan
  • Stockholm Heltid 1 timme sedan
  • Linköping Heltid 2 timmar sedan
  • Stockholm Heltid 3 timmar sedan
  • Stockholm Heltid 3 timmar sedan

Tipsa en vän!