Byt karriär på 12 veckor

I karriären

När intresset och nyfikenheten för programmering inte längre gick att ignorera började Mats lite smått lära sig kodspråket Java på hemmafronten. Där och då satte han igång en mental resa och början på en helt ny karriär. Mats hoppade på en utbildning som på bara 12 veckor gjorde honom till IT-konsult och som efter examen garanterade honom ett jobb.

Bild

Det är ungefär ett år sedan Mats insåg att hans intresse för programmering betydde mer för honom än han först trott. Mats jobbade som Produktchef på ett medelstort företag när han bestämde sig för att ge sitt stora intresse en chans och därmed byta karriär.

”Jag släppte alltså ett jobb som produktchef på en IT-distributör, kastade mig ut och tog chansen!”

Med det sagt hoppade Mats några månader senare på Academys intensivutbildning med mål om att på 12 veckor bli färdigutbildad systemutvecklare. Academy startades som ett initiativ till att försöka råda bot på det stora kompetensgap som finns på marknaden idag inom IT sektorn. Academy erbjuder cirka 60 deltagare per termin möjligheten att skifta både bransch och karriär genom intensivutbildningar i programmeringsspråken Java och C#.NET. Ansökningsprocessen är gedigen och består bland annat av ett test som mäter de logiska, verbala och numeriska förmågorna och kompletteras med intervjuer.

”Efter att ha gått igenom en ansökningsprocess som inte liknade något annat, många prov (inom olika relevanta områden såsom logik, matematik, språkförståelse) samt intervjuer, stod jag där som en av de 27 som kommit in bland flera tusen sökande.”

Efter ca 500-600 timmar programmering är Mats färdigexaminerad Systemutvecklare i C#.NET. Det tog inte lång tid innan Mats dessutom fick jobb hos en av Academic Works kunder som Junior Systemutvecklare. Mats är i skrivande stund en av över 250 utexaminerade konsulter, en siffra som ökar med 30 för varje programkull som tar examen. Att han vågade ta steget och byta karriär är något han inte ångrat för en sekund.

”Vad jag vill ha sagt är att har man drömmar ska man inte låta osäkerheten skrämma en. Våga ta steget, våga göra vad du vill! Jag gjorde det och ångrar inget!”

Just nu pågår rekryteringen till sommarens intensivutbildningar. Ta chansen du med! Testa om du har vad som krävs.

Mats ångrar inte för en sekund att han bytte spår!

Stort tack Mats för att du delade din historia!

Tipsa en vän!