Vilken färg är du?

Rekrytera personal

”Hon är sååå blå! ..” Kanske har du hört det förut? Hur människor i din omgivning pratar om färger som om det vore levande personer. De gör de på sätt och vis, de refererar nämligen till färger som beskriver fyra beteendemönster; grön, gul, röd och blå.

Bild

ANALYSEN

En profilanalys syftar till att hjälpa oss att förstå oss själva och andra i vår omgivning, och varför vi agerar som vi gör i mötet med varandra. Analysen utgår från fyra profiler (blå, gul, grön, röd) och kan användas som ett verktyg för förbättrad kommunikation och samarbete.

FÄRGERNA

Är du ..
Blå - är du känd för att vara noggrann, faktaorienterad och kvalitetsmedveten

Gul - är du känd för att vara kreativ, entusiastisk och utåtriktad

Grön - är du känd för att vara omtänksam, pålitlig och lugn

Röd - är du känd för att vara resultatdriven, ambitiös och rättfram

Känner du igen dig i flera färger? Vi är sällan bara grön eller gul, utan lika ofta en kombination av flera färger.

HUR VI SAMVERKAR OCH ANPASSAR OSS

Enkelt sagt har personer med samma färger lättare att samarbeta av den enkla anledningen att de förstår varandras sätt att kommunicera. Men för att uppnå bra gruppdynamik är en blandning av färgerna det optimala. Att då vara medveten om våra olikheter gör att vi lättare kan förstå, stötta och anpassa oss till varandra.

Blå - Den blå gillar detaljer, så var påläst och förberedd inför ett möte med en blå. Du kan säkert gissa att kvalitet är högt prioriterat. Stressar gör en blå sällan.

Gul - En gul fungerar bäst när hen är glad, så gör ditt yttersta för att skapa en sådan miljö! Den gula är nyfiken, vilket ibland kan göra att hen har svårt att få saker gjorda. Här kan du hjälpa till genom att skapa ordning och struktur, men akta dig för att kontrollera!

Grön - Den gröna är mån om att allt ska vara bra och oroar sig inte sällan. Vill du stilla oron – låt den gröna ventilera! Den gröna kommer nog inte ta initiativen, det får du göra!

Röd - Den röda personen gillar tempo och raka puckar, ett möte med en röd person ska därför vara effektivt! En röd har inte tid för eller koll på detaljer. Är detaljer viktigt? Visa på värdet av dem.

 

Vi på Academic Work använder profilanalys internt som ett verktyg för att bli mer framgångsrika i vår kommunikation med varandra och därmed utveckla starkare relationer och samarbeten.

Vill du lära dig mer om profilanalys? Läs boken ”Omgiven av Idioter” av Thomas Eriksson.

 

KONTAKTA OSS 

Vill ni komma i kontakt med oss på Academic Work? Kanske är ni i behov av personal eller så vill ni bara höra mer om oss som företag. Använd formuläret här nedan eller ring oss på 020-37 38 40 så hjälper vi er. 

Genom att fylla i formuläret godkänner du att vi hanterar dina personuppgifter och att vi vidare får kommunicera med dig genom riktade epostutskick och inbjudningar till relevanta sammankomster. För mer information om hur vi hanterar dina personuppgifter, läs vår Privacy Policy

Tipsa en vän!