Inspiration 

Är du i jobbsökartagen? Vad kul, det är mycket som händer då. Och mycket att tänka på så klart. Som experter på Young Professionals har vi många tips att dela med oss av. 

Att skriva CV

Ett bra och tydligt CV gör det möjligt för rekryteraren att förstå varför just du är rätt för jobbet du vill ha. Lättöverskådligt och strukturerat är två viktiga delar att ta med när du skriver ditt CV. Här kan du läsa fler av våra tips kring de olika rubrikerna i ett CV.

Personligt brev

Ett bra personligt brev ska fungera som ett komplement till ditt CV. Där CV:et fokuserar på dina erfarenheter och kunskaper ska ett personligt brev berätta mer om vem du är som person. I ett personligt brev får du möjlighet att berätta om varför du sökt jobbet och kan motivera för rekryteraren varför de ska välja just dig. På sidan om det personliga brevet får du mer hjälp om vad du ska tänka.

förberedelse inför intervjun

Oavsett om du är helt ny på arbetsmarknaden eller har arbetslivserfarenhet sedan tidigare, kan det kännas lite nervöst att gå på intervju. Men kom ihåg att när du blir kallad på intervju så är det ett bevis på att du är intressant och att rekryteren vill veta mer om dig! Läs hur du kommer förberedd. 

Intervjufrågor

När du ska gå på anställningsintervju kan det vara bra att vara förberedd på vilken typ av intervjufrågor som du kan få svara på. Här hjälper vi dig med vilka några av de intervjufrågorna är och tipsar om hur du kan förbereda bra svar på dem.

Fler tips på Stories & Insights

Vill du ha mer inspiration, tips och råd kring att söka jobb eller bara vill läsa om andra som gjort karriär via Academic Work så ska du titta in på Stories & Insights. Under kategorin Söka jobb hittar du artiklar som verkligen fokuserar på detaljerna som är viktiga för dig som söker jobb här och nu.

 

Tipsa en vän