Intervjun: vilka är dina personliga egenskaper? 

evelina-evaldsson_450x500En arbetsintervju brukar för de flesta kännas nervös, och det är inget konstigt med det. Du vill ju visa rekryteraren dina bästa sidor för att kunna landa det där spännande jobbet. Att du blir kallad på intervju är ett starkt bevis på att rekryteraren tror på dig, så bra jobbat! Alla intervjuer är lite olika uppbyggda, men det finns en del som alltid återkommer och det är frågor kring dina personliga egenskaper. Så därför tänkte jag att vi i den här bloggposten dyker rakt in i just den delen som innebär att jag ber dig som kandidat beskriva dina personliga egenskaper.

Det är lätt och vanligt att du som kandidat väljer att lyfta just de egenskaper som annonsen efterfrågat men glömmer att förbereda konkreta exempel.  Egenskaperna blir då bara ord och inte dina personliga egenskaper.

Precis som i det personliga brevet gör du allra bäst i att skala bort floskler och visa på konkreta situationer då dina styrkor i form av personliga egenskaper har kommit till användning. Det är alltså inte någon raketforskning utan knepet är att koppla dina styrkor till specifika upplevelser. På så sätt gör du ett avtryck och framhäver dina unika sidor.

 

jobbannons
Ge konkreta exempel

Du har blivit kallad till en intervju för tjänsten som exemplet ovan beskriver. Intervjun är framme vid delen om dina personliga egenskaper och givetvis har du laddat med konkreta situationer som beskriver dina personliga egenskaper. Då skulle det kunna låta såhär:

Utåtriktad”Jag har arbetat i butik där jag dagligen tog emot kunder med ett stort leende på läpparna. Jag trivdes otroligt bra just i mötet med kunden vilket visade sig då jag fick många stamkunder som efterfrågade just min hjälp. ”

Prestigelös
”Jag har arbetat som kontorsassistent och då hade jag väldigt varierade arbetsuppgifter ena dagen tömde jag diskmaskiner och nästa dag tog jag emot besökare i receptionen. Jag gillade variationen i uppgifterna och för mig spelar uppgifterna i sig mindre roll, viktigaste var att vara behjälplig för kunder och mina kollegor."

Ordningsam
"Jag arbetade under en sommar som ekonomiassistent- jag hade lätt att skapa struktur i mitt arbete och såg alltid till att rätt siffra hamnade på rätt plats."

De tre egenskaperna ovan är bara exempel och de är dessutom egenskaper som många av de arbetssökande till tjänsten kommer att framhålla. Men det är först när du ger konkreta exempel från dina erfarenheter som de på riktigt blir dina egenskaper. Rekryteraren får en bättre förståelse för vem du är och kan tydligt förstå varför du passar till den lediga tjänsten.

Så, inför intervjun tänk: Vilka är mina styrkor och hur har dessa kommit till användning i en viss situation?

Tipsa en vän