Jobbfrågan: Ska jag ta med bild i min ansökan?

Under de senaste veckorna har vi fått lära oss om allt från språk på LinkedInvilken tid på dygnet man ska söka jobbetrubriker i CV:t och filformat för jobbansökan. Nu är det dags för den allra sista jobbfrågan i vår serie – ska du ha med en bild i din ansökan eller inte?

 Finns inget rätt eller felmatilda_lyngeus_LThumb

Här finns inget rätt eller fel. Personligen tycker jag att det är trevligt med en bild i ditt CV eftersom det hjälper mig att känna igen dig när vi väl träffas för en intervju. Men om du väljer att ha en CV-bild är det viktigt att den är professionell. Partybilden från sommarens festival är kanske därför inte att rekommendera, utan välj istället en halvkroppsbild i en neutral miljö!

- Matilda Lyngéus, Head of Talent Acquisition

academicwork_martin_karlsson_LThumbKlä dig på bilden som du gör på jobbet

Jag tycker att det kan vara bra att ha med en bild i sitt CV eller personliga brev om man känner sig bekväm med det. Det är absolut inget måste, men det gör ansökan lite mer personlig än om man inte använder sig av bild. I valet av bild kan man ha som tumregel att vara klädd på kortet på samma sätt som man tänker sig vara klädd på arbetet.

- Martin Karlsson, Recruiting Consultant

william_wallin_LThumbGör det som känns bäst för dig

Jag tycker inte att det finns något rätt och fel här. Det beror i min mening helt på vad du känner dig bekväm med. Det som är viktigt att tänka på är att om du väljer att ha en bild så bör den vara städad, professionell och medvetet tagen för din ansökan. Suddiga festbilder förmedlar sällan rätt intryck till den som bedömer din ansökan.

- William Wallin, Staffing and Recruitment Assistant

anna_fransson_LThumbVälj din bild med omsorg

Både ja och nej. Jag lägger ingen värdering i huruvida du väljer att bifoga ett foto eller inte, jag ser i sådant fall hellre att du utformar layouten av ditt CV och personliga brev med lite extra omsorg. Väljer du att bifoga ett foto, oavsett vilken tjänst du söker, välj då ett som representerar dig så som du vill framstå.

- Anna Fransson, Consultant Manager

Tack till Matilda, Martin, William och Anna! Det här var vår sista jobbfråga för denna gång, men vi fortsätter såklart att dela med oss av karriärtips, inspirerande berättelser och mycket mer här på bloggen. Vi ses snart igen!

Tipsa en vän