Jobbfrågan: vad ska stå i rubriken till mitt personliga brev och CV? 

Hurra! Äntligen en ny vecka och en ny jobbfråga för mina kollegor att besvara. Förra veckan ställde jag frågan om hur det uppfattas att skicka in sin ansökan sent på kvällen. Svaret var entydigt – det är ingenting som uppmärksammas. Något som däremot kan användas för att skapa uppmärksamhet hos läsaren är rubriken till det personliga brevet och CV:t. Så hur ska man egentligen tänka när man sätter rubrikerna?

jonathan_soderling_LThumbUtrymme att experimentera i personligt brev

Det är bra att få med namnet på tjänsten man söker i rubriken, eller möjligtvis som underrubrik för att signalera att man har skräddarsytt sitt CV och personliga brev just till denna tjänst. I det personliga brevet finns det utrymme att experimentera med lite längre rubriker och underrubriker som kanske säger något om hur du är som person.

- Jonathan Söderling, Consultant Manager

 

Antigon-KolahdozanAnpassa rubriken efter den tjänst du söker

Det beror ofta på vad det är för typ av tjänst du söker. Söker du till exempel en tjänst som efterfrågar kreativitet tycker jag att rubriken ska visa att du är kreativ. Annars tycker jag att man bör hålla rubriken till CV:t enkel. I det personliga brevet har du möjlighet att verkligen visa ditt intresse för tjänsten och kan gärna vara mer personlig i rubrikerna. Skriv också gärna ut företagsnamnet eller titeln på tjänsten!

- Antigon Kolahdozan, Staffing and Recruitment Assistant

 

beatrice_elf_LThumbRubriken ska väcka intresse hos läsaren

Inledning och rubrik ska skrivas så att de snabbt väcker uppmärksamhet hos läsaren. Undvik meningar som ”Hej, jag heter X” och försök istället visa varför du söker tjänsten eller vilken unik kunskap du tror att du kan använda i tjänsten. Ett exempel på en bra rubrik kan vara ”Logistikkoordinator med stor erfarenhet av den asiatiska marknaden”.

- Beatrice Elf, Consultant Manager

 

Stort tack till mina kollegor Jonathan, Antigon och Beatrice! Titta in här på bloggen igen nästa vecka – då får ni nämligen svar på frågan om vilket filformat som är bäst när man skickar in sin jobbansökan.

Tipsa en vän