My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
chevron_left
Sökresultat
Annons-ID: 15100759

Account manager till AbbVie!

Vill du göra nytta i ett större perspektiv och påverka sjukvården inom hematologi? AbbVie, som 2023 för nionde året i rad utsågs till en av Sveriges bästa arbetsplatser, söker en Account Manager till sitt team. För dig som har en bakgrund inom hälso- och sjukvården och vill ta en ny spännande riktning i början av din karriär kan det här vara drömpositionen för dig! Varmt välkommen med din ansökan redan idag, vi arbetar med löpande urval.

Ansök här

Företag: AbbVie AB

Plats: Västra Götaland

Jobbkategori: Teknik

Omfattning: Heltid

Startdatum: Omgående, enligt överenskommelse

Typ av uppdrag: Rekrytering

Övrigt: Möjlighet till distansarbete

Om tjänsten

AbbVie bildades 2013 och firar i år ett årtionde fyllt av banbrytande innovationer, kreativitet, lösningar och påverkan. För att framåt fortsätta skapa fler möjligheter behöver AbbVie de bästa medarbetarna och satsar därför på att vara den bästa arbetsplatsen. Att trivseln är hög och kulturen stark visar sig bland annat genom undersökningen Great Place to Work där de för nionde året i rad utsetts till en av Sveriges bästa arbetsplatser!

AbbVie satsar omfattande resurser på forskning och utveckling inom fem huvudområden; immunologi, neurologi, onkologi, virologi och ögonsjukdomar. Du kommer att tillhöra onkologi-teamet där de framgångsrikt lanserat läkemedel, för blodcancersjukdomarna kronisk lymfatisk leukemi (KLL),  som är den vanligaste formen av blodcancer hos vuxna i västvärlden och akut myeloisk leukemi (AML), som är en av de mest aggressiva formerna av akut blodcancer hos vuxna i västvärlden. AbbVie har forskning inom några av de mest svårbehandlade cancerformerna. För att ytterligare stärka deras team söker AbbVie nu deras nya kollega, som kommer tillsammans med teamet forma framtiden för cancerbehandlingar.

Som Account Manager ansvarar och leder du försäljningen inom ditt tilldelade område. Du arbetar för att maximera försäljningen samt öka antalet marknadsandelar utifrån såväl individuella som teambaserade mål. Dina kunder återfinns på sjukhus och kliniker runt om i södra Sverige och i regel är du på kundbesök 3-5 dagar i veckan, resterande tid arbetar du hemifrån. Några gånger per år är du också bortrest över helgen. Du arbetar krossfunktionellt med olika funktioner inom AbbVie.

Ditt närmsta team består av 10 personer, alla med olika ansvarsområden var av 2 är i nuläget Account Managers inom Onkologi. Inom teamet hålls veckovisa avstämningar där ni stöttar, coachar och hjälper varandra att växa och maximera era resultat. Som ny i rollen får du en gedigen introduktion med säljträningar, sambesök och regelbunden coachning för att ge dig dem bästa tänkbara förutsättningar att lyckas och bli en framgångsrik Account Manager!

Du erbjuds

 • Möjligheten att genom ditt arbete bidra till hållbara lösningar som förbättrar livet för människor under påverkan av sjukdom
 • En självständig roll med stor flexibilitet och stort inflytande
 • Goda utvecklings- och karriärmöjligheter inom AbbVie på sikt
 • Förmånliga villkor i form av kollektivavtal, bonus och ett generöst friskvårdsbidrag för att nämna några

Arbetsuppgifter

 • Tillsammans med ditt team skapa en solid, strategisk och effektfull Account Plan
 • Proaktivt identifiera nya affärsmöjligheter samt maximera försäljningen av AbbVie's produkter inom ditt tilldelade område
 • Ansvara för att skapa nya, samt bibehålla befintliga, relationer med viktiga intressenter till AbbVie
 • Säkerställa access till kunder och samarbeta med det krossfunktionella teamet för att utveckla och genomföra initiativ och projekt som skapar mervärde till dina kunder

Vi söker dig som

 • Har en universitetsutbildning inom hälso- och sjukvården, företrädesvis som sjuksköterska, apotekare eller biomedicinsk analytiker
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då språket används i det dagliga arbetet
 • B-körkort då resor förekommer regelbundet i tjänsten
 • I tidigare arbete drivit projekt, förbättringsarbeten och/eller tagit annat initiativ utöver det patientnära arbetet
 • Har förmåga att sätta sig in i ett vetenskapligt område och omsätta det till ett kommersiellt driv

Det är meriterande om du tidigare arbetat inom läkemedelsindustrin eller har en bakgrund inom försäljning kopplat till sjukvården.

För att lyckas i rollen är dina personliga egenskaper av största vikt. AbbVie söker dig som har ett stort driv och höga ambitioner, som strävar efter att applicera dina kunskaper i en ny roll och bli en riktigt vass säljare!

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Affärsinriktad
 • Resultatinriktad
 • Problemlösande
 • Kommunikativ

Övrig information

 • Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid
 • Omfattning: Heltid, tillsvidare
 • Arbetstider: Kontorstider, vardagar, i enstaka fall förekommer arbete på helger eller kvällar
 • Placering: Du utgår från hemmet och reser regelbundet till dina kunder i Södra Sverige

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

AbbVie AB

"Tillsammans löser vi framtidens hälsoutmaningar" AbbVie är ett forskande biopharmaföretag som arbetar för att utveckla innovativa behandlingar och hållbara vårdlösningar mot svåra sjukdomar med målet att förbättra livet för människor som påverkas av sjukdom. AbbVie arbetar för att flytta fram gränsen för vad som är möjligt att uppnå med medicinsk behandling – med människan som berörs i centrum.

Bli direktrekryterad till AbbVie AB

Detta är en direktrekrytering, vilket betyder att den kandidat som får tjänsten blir direktanställd av kundföretaget. Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work.

Happy group icon

Har du frågor om tjänsten?

Kajsa Andersson eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på mal09@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15100759

Ansök här