My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
chevron_left
Sökresultat
Annons-ID: 15102893

Analytiker till internationell försäkringskoncern

HDI Global Specialty

Är du en erfaren analytiker som lockas mot ett internationellt bolag med hög tonalitet på kultur, engagemang och välmående? Trivs du med att arbeta proaktivt, utveckla verktyg som förenklar arbetet och att få dyka ner i siffror? Vi ser att du som söker drivs av högkvalitativ leverans och har ett brinnande intresse för siffror. Låter detta som du? Ansök redan idag då vi arbetar med löpande urval!

Ansök här

Företag: HDI Global Specialty

Plats: Stockholm

Jobbkategori: Ekonomi/juridik/inköp

Omfattning: Heltid

Startdatum: Enligt överenskommelse

Typ av uppdrag: Rekrytering

Om tjänsten

HDI Global Specialty är en ledande global försäkringsgivare specialiserad på att erbjuda skräddarsydda försäkringslösningar och riskhanteringstjänster. HDI Global Specialty ingår i Talanx Group som, med drygt 40 miljarder euro i omsättning, är en av de största försäkringskoncernerna i Europa. På kontoret i Stockholm drivs nordisk och internationell försäkringsverksamhet inom bl. a. flyg, marin, financial lines, politiska risker och agenturförsäkring. Det svenska kontoret för HDI Global Specialty finns på Kungsholmen och tillsammans är de ca 100 anställda.

Vi söker nu en driven och erfaren analytiker som vill vara med och utveckla HDI's agenturverksamhet. Som analytiker på HDI Global Specialty kommer du att bidra till utveckling och analys kring agenturernas lönsamhet och tillväxt. Vidare kommer du att arbeta tillsammans med likasinnade kollegor för att utveckla verktyg och system som bidrar till att effektivisera organisationens dagliga arbete.

Du erbjuds

 • En möjlighet att arbeta på ett globalt företag i stark tillväxt
 • Kontinuerlig utbildning och utveckling för att hjälpa dig att nå din fulla potential
 • Frihet under ansvar, där du självständigt driver ditt arbete framåt
 • Härlig och familjär kultur, generösa förmåner och flexibla arbetsmöjligheter

Arbetsuppgifter

 • Ta fram, analysera, fördela och sammanställa stora mängder data för olika ändamål såsom premievolymer, skadefrekvenser och annat från försäkringsagenturerna
 • Arbeta proaktivt med att skärskåda agenturportföljen från flera håll och bryta ned lönsamheten på detaljerad nivå
 • Erbjuda stöd till interna kollegor och vid interna revisioner

Vi söker dig som

 • Har en kandidatexamen i ekonomi, med inriktning mot statistik, analys eller liknande
 • Har arbetat i en analytisk roll i ett par år där du analyserat mycket data och dragit relevanta slutsatser av underlaget
 • Har goda kunskaper i Excel och snabbt kan sammanställa statistik i verktyget

Det är meriterande om du har:

 • Arbetat som analytiker inom försäkringsbranschen
 • Masterexamen i statistik, analys eller liknande
 • Erfarenhet av datavisualisering, t.ex. PBI

Som person är du självgående, driven och strukturerad där du tar ansvar för ditt arbete och driver dina processer framåt. Du är serviceinriktad, uppmärksam och tillmötesgående, med viljan att hjälpa andra. För att lyckas i tjänsten ser vi även att du är väl medveten om mål och kvalitetsstandard med hög analytisk förmåga, både problemlösande och numerisk. Är det dig vi beskriver? Sök redan idag!

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

HDI Global Specialty

Läs mer om HDI här!

Bli direktrekryterad till HDI Global Specialty

Detta är en direktrekrytering, vilket betyder att den kandidat som får tjänsten blir direktanställd av kundföretaget. Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work.

Happy group icon

Har du frågor om tjänsten?

Elin Sjösten eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på ste03@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15102893

Ansök här