My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
chevron_left
Sökresultat
Annons-ID: 15103954

Analytisk kemist till AAK i Karlshamn!

AAK Sweden AB

Är du redo att ta nästa steg mot en spännande karriär som Analytisk kemist tillsammans med väletablerade AAK i Karlshamn? På AAK finns det en tydlig framtidsvision och nu letar de efter en person som kommer att spela en nyckelroll i deras framtida tillväxt. Varmt välkommen till en arbetsplats som värnar om just din personliga utveckling!

Ansök här

Företag: AAK Sweden AB

Plats: Karlshamn

Jobbkategori: Teknik

Omfattning: Heltid

Startdatum: Omgående, enligt överenskommelse

Typ av uppdrag: Rekrytering

Om tjänsten

AAK är specialiserat på växtbaserade oljor som är värdehöjande ingredienser i en rad populära konsumentprodukter. Med deras oljor kan produkternas sensoriska egenskaper förbättras, till exempel genom att göra konsistensen i premiumchoklad mjukare, växtbaserade burgare saftigare eller smördeg med lågt fettinnehåll frasigare. Med deras värdehöjande oljor och fetter hjälper AAK sina kunder att lyckas bättre.

Med deras flexibla produktionsanläggningar och omfattande expertkunskaper levererar AAK sina värdehöjande produkter till en rad branscher, såsom choklad och konfektyr, bageri, mejeri, växtbaserade livsmedel, specialnutrition, foodservice och kroppsvård. Med nästan 4000 medarbetare som tätt samarbetar med deras kunder via 25 regionala försäljningskontor, 15 innovationscenter och med stöd från drygt 20 produktionsanläggningar, ligger de i framkant med sin utveckling. AAK, med huvudkontor i Malmö, är noterat på Nasdaq-börsen i Stockholm och har strävat efter ständig förbättring i 150 år.

AAK gör nu en satsning på att bli ledande när det gäller produktion av olja med mycket låga halter av kontaminanter! Där du tillsammans med dina kollegor arbetar ni för att säkerställa produkternas kvalitet och överensstämmelse med strikta krav.

Du kommer att vara verksam inom deras QC-laboratorium i Karlshamn, som består av 35 personer uppdelade i tre olika områden, där du tillsammans med två kollegor kommer du utföra olika analyser av spårämnen.

Din roll innebär att utföra analyser av spårämnen i vegetabilisk olja, främst MOSH-MOAH, 3-MCPD och PAH-4. Du kommer att mäta och övervaka nivåerna av dessa föroreningar för att säkerställa att de ligger inom säkra gränsvärden för konsumtion. Dessutom kommer du att vara ansvarig för rapportering och utvärdering av resultaten samt erbjuda support och felsökning av instrument. Du kommer också att delta i förbättrings- och utvecklingsprojekt för att säkerställa hög kvalitet och överensstämmelse med kraven.

Tillsammans med dina kollegor kommer du att göra en betydande skillnad. Du kommer att få mycket frihet under ansvar och möjlighet att tänka kreativt och utanför boxen. Tänk på att rollen är placerad i Karlshamn och att du utgår från kontoret.

Dina huvudsakliga uppgifter kommer att inkludera:

 • Utföra analyser av spårämnen i vegetabilisk olja, med fokus på MOSH-MOAH, 3-MCPD och PAH-4.
 • Rapportera och utvärdera resultaten av analyserna.
 • Erbjuda support och felsökning av instrument.
 • Delta i och driva förbättrings- och utvecklingsprojekt.
 • Utveckla och förbättra analysmetoder för att säkerställa hög kvalitet och överensstämmelse med kraven.

Du erbjuds:

 • Möjligheten att arbeta inom en spännande bransch som ständigt utvecklas genom nyskapande lösningar och expertkunskap.
 • Möjligheten att bli en del av ett positivt och engagerat team som trivs tillsammans på jobbet.
 • En trygg anställning med förmånliga anställningsvillkor såsom flexibel arbetstid, företagshälsovård, förmånliga pensionsvillkor, gym och mer.
 • En varierad roll med frihet under ansvar med många utvecklingsmöjligheter!

Vi söker dig som

 • Arbetslivserfarenhet inom en liknande roll som har gett dig god kunskap inom kromatografi
 • Eftergymnasial utbildning inom naturvetenskap, företrädesvis inom kemi eller kemiteknik
 • Förmåga att kommunicera obehindrat på både svenska och engelska, då detta krävs i den dagliga verksamheten

Meriterande:

 • God kunskap och erfarenhet av felsökning av instrument
 • Erfarenhet av att arbeta med utvecklingsförslag och förbättringsidéer

Personliga egenskaper för att lyckas i rollen:

 • Problemlösningsförmåga
 • Samarbetande
 • Anpassningsbar
 • Resultatorientering

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

AAK Sweden AB

Vill du veta mer om AAK? Spana då in deras hemsida här!

Bli direktrekryterad till AAK Sweden AB

Detta är en direktrekrytering, vilket betyder att den kandidat som får tjänsten blir direktanställd av kundföretaget. Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work.

Happy group icon

Har du frågor om tjänsten?

Kajsa Andersson eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på mal09@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15103954

Ansök här