Sökresultat
Annons-ID: 15097516

Analytisk siffernörd sökes till HDI Global Specialty!

HDI Global Specialty SE, Sverige Filial

Älskar du att ta fram, fördela och sammanställa stora mängder data för olika rapporter? Arbeta proaktivt och få dyka ner i siffror? Vara med och utveckla verktyg som förenklar ditt och organisationens arbete? Det är vad du får göra i rollen som analytiker hos HDI Global Specialty. Vi ser att du som söker levererar kvalitet i allt du gör och har ett brinnande intresse för siffror. Låter detta som du? Ansök redan idag då vi arbetar med löpande urval!

Ansök här

Företag: HDI Global Specialty SE, Sverige Filial

Stad: Stockholm

Jobbkategori: Ekonomi/juridik/inköp

Omfattning: Heltid, Heltid

Startdatum: Enligt överenskommelse

Typ av uppdrag: Rekrytering

Om tjänsten

HDI Global Specialty är en ledande global försäkringskoncern specialiserad på att erbjuda skräddarsydda försäkringslösningar och riskhanteringstjänster. De har en stark närvaro över hela världen och är kända för sin förmåga att hantera komplexa och unika risker. HDI Global Specialty strävar efter innovation och är kända för sitt innovativa ledarskap inom försäkringsbranschen. De erbjuder ett brett utbud av försäkringsprodukter och tjänster och har en stark betoning på att stödja sina kunder med expertis och skräddarsydda lösningar. Med sin globala närvaro och engagemang för kvalitet och innovation har HDI Global Specialty etablerat sig som en betrodd partner för företag och organisationer världen över.

Vi söker nu en driven och erfaren analytiker som vill vara med och utveckla HDI's agenturverksamhet. Som analytiker på HDI Global Specialty kommer du att bidra till utveckling och implementering av strategier för att identifiera, mäta och övervaka risker. Vidare kommer du att arbeta tillsammans med likasinnade kollegor för att utveckla verktyg och system som bidrar till att effektivisera organisationens dagliga arbete. För att vara framgångsrik i rollen som analytiker på HDI Global Specialty behöver du ha en stark förmåga att analysera och bedöma risker, erfarenhet av riskhantering inom företrädesvis försäkringsbranschen, samt en god förståelse för finansiella modelleringar.

Du erbjuds

 • En möjlighet att arbeta på ett globalt företag i stark tillväxt
 • HDI tror på att investera i sina medarbetare och bjuder kontinuerlig utbildning och utveckling för att hjälpa dig att nå din fulla potential
 • Frihet under ansvar, där du självständigt driver ditt arbete framåt
 • Generösa förmåner och flexibla arbetsmöjligheter

Arbetsuppgifter

Fokus kommer vara att ta fram, fördela och sammanställa stora mängder data för olika ändamål. Det kan exempelvis handla om fördelning och analys av premievolymer, antal försäkringar, skadefrekvenser och mycket annat. HDI Global Specialty har en tydlig ambition att bli ännu vassare i arbetet med att effektivt ta fram professionella underlag baserat på den information som försäkringsagenturerna tillhandahåller. I rollen kommer du också arbeta proaktivt med att skärskåda agenturportföljen från flera olika håll och bryta ned lönsamheten på en relativt detaljerad nivå. Du kommer också att vara behjälplig vid interna revisioner. Här gäller det att snabbt kunna bistå med olika typer av underlag med stort fokus på de siffermässiga delarna. Ännu viktigare än tempot i arbetet är dock kvaliteten i det underlag man lämnar ifrån sig.

Vi söker dig som

 • Vi tror att du har en kandidatexamen i ekonomi, med inriktning mot statistik, analys eller liknande
 • Har arbetat i en analytisk roll i ett par år där du analyserat mycket data och dragit relevanta slutsatser av underlaget
 • Har goda kunskaper i Excel och kan snabbt sammanställa statistik i verktyget

Det är meriterande om du:

 • Har arbetat i försäkringsbranschen
 • Har en masterexamen i statistik, analys eller liknande
 • Erfarenhet av datavisualisering, t.ex. PBI

Som person är du:

 • Självgående och strukturerad där du tar ansvar för ditt arbete och själv driver processer framåt.
 • Serviceinriktad, uppmärksam och tillmötesgående, med viljan att hjälpa andra.
 • Kvalitetsmedveten och noggrann, vi ser att du är väl medveten om mål och kvalitetsstandard.
 • Analytisk, både problemlösande och numerisk. Vi ser även att du kan arbeta med komplexa frågor och bryta ner problem i mindre beståndsdelar.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

HDI Global Specialty SE, Sverige Filial

HDI Global Specialty SE, med en premievolym ca 3 miljarder Euro, tecknar försäkring inom ett stort antal specialbranscher i hela världen. Vi är ett självständigt dotterbolag inom Talanx Group, som med över 50 miljarder Euro i premier och med verksamhet i mer än 150 länder, är en av Europas största försäkringskoncerner. På kontoret i Stockholm är vi ca 80 anställda där vi delar kontor med systerbolaget, Hannover Re som är ytterligare ca 55 anställda. Härifrån bedriver vi försäkringsverksamhet på nordisk och internationell basis inom bl.a. agenturförsäkring, flyg, marin, politiska risker, finansiella och diverse ansvarsrisker.

Ansök här