info
VARNING! Det cirkulerar just nu felaktiga meddelanden i sociala medier om lediga jobb som inte kommer från Academic Work. Vi vill informera att dessa inte har något med oss att göra och att avsändaren obehörigt använder vårt varumärke. Vårt råd är att inte svara eller agera (t.ex. klicka) på meddelandena. Lediga tjänster söker du tryggt och säkert här på vår webbsida.
close
My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
chevron_left
Sökresultat
Annons-ID: 15099252

Applikationsspecialist sökes till Lantmännen Biorefineries!

Lantmännen Oats AB

Vill du påverka och skapa lösningar för ett mer hållbart samhälle? Då kan det vara dig vi söker till Lantmännen Biorefineries! Ansök redan idag då vi arbetar med löpande urval.

Ansök här

Företag: Lantmännen Oats AB

Plats: Kimstad

Jobbkategori: Teknik

Omfattning: Heltid, Heltid

Startdatum: December

Typ av uppdrag: Konsultuppdrag

Övrigt: Möjlighet till distansarbete

Om tjänsten

Lantmännen Biorefineries är en innovationsdriven organisation som ständigt söker nya lösningar som leder fram till en grönare framtid. I en av anläggningarna har företaget sedan 20 år utvunnit vegetabiliska proteiner från den svenska åkermarken. I en annan har de under lika lång tid producerat ett biodrivmedel av spannmål och livsmedelsrester med världsledande klimatprestanda. I den tredje utvinns avancerade hälsofrämjande livsmedelsingredienser från havre.

I denna roll kommer du vara expert på havreingredienser som är tillverkade av Lantmännen. Du får tillgång till ett välutrustat laboratorium i Kimstad där du kommer kunna skapa och utvärdera olika produktprover. Detta i syfte för att kunna underlätta för företagets kunder och utbilda dem i hur de kan applicera ingrediensen i sina produkter. Du kommer i tjänsten resa ut till kunderna, ibland ensam och ibland tillsammans med en Key Account Manager och Business Manager. Det är viktigt att du i kundsamarbeten förstår kundernas processer och kan sätta detta i relation till hur havreingredienserna kan adderas. I ditt arbete stöttar du därmed säljteamet. Rollen innebär även produktutveckling där du bland annat kommer arbeta med QEHS, inköp, produktion och tekniska projekt där du rapporterar till Innovation & Product Management Director i både produktutveckling och applikationsarbete.

Teamet består av fem personer men är utspridda över Sverige. Du utgår från Kimstad och har möjlighet att arbeta till viss del på distans. Under din introduktion kommer du att få skugga en befintlig medarbetare på plats i Kimstad. Behovet sträcker sig över ett års tid, med möjlighet till anställning hos Lantmännen därefter.

Du erbjuds

 • Stora möjligheter att utvecklas i din roll
 • Framtida karriärsmöjligheter inom Lantmännen Biorefineries
 • Att bli en del av ett spännande och växande företag som står inför en utvecklingsresa
 • Att arbeta på ett företag som ligger i framkant vad gäller hållbarhet

Vi söker dig som

 • Har en universitets- eller högskoleutbildning inom mat, näringslära och/eller naturvetenskap
 • Har erfarenhet av en liknande roll, gärna inom livsmedel eller läkemedel
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska då det krävs för att kunna utföra arbetsuppgifterna
 • Har administrativa kunskaper och erfarenhet av att skriva rapporter samt leta och använda sig av vetenskaplig litteratur

Det är meriterande om du har

 • Erfarenhet av projektledning
 • Körkort, underlättar vid kundbesök

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Strukturerad
 • Självgående
 • Kommunikativ

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Bli en del av Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och får ta del av olika förmåner, bl.a. möjlighet till kompetensutveckling i form av en grundläggande hållbarhetsutbildning.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här
Happy group icon

Har du frågor om tjänsten?

Emma Ringborg eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på lin05@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15099252

Ansök här