My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
chevron_left
Sökresultat
Annons-ID: 15104128

Automation Engineer till ledande Thermo Fisher Scientific

Thermo Fisher Scientific

Är du redo för en spännande resa där innovation möter mångfald? Thermo Fisher Scientific är alltid på jakt efter ny kunskap och arbetar i en miljö fylld av högteknologi. Med över en miljard dollar investerade i forskning varje år ligger de i framkant när det gäller att lösa globala utmaningar. Du blir en del av en ledande organisation inom diagnostiska tester för allergier, astma och autoimmuna sjukdomar, där du inte bara formar framtiden för ett företag med en unik marknadsposition, utan också bidrar till att förbättra människors hälsa. Bli en del av Thermo Fisher Scientific och gör skillnad!

Ansök här

Företag: Thermo Fisher Scientific

Plats: Fyrislund, Uppsala

Jobbkategori: Teknik

Omfattning: Heltid, kontorstider

Startdatum: Senast i början av augusti

Typ av uppdrag: Konsultuppdrag

Om tjänsten

Välkommen till Thermo Fisher Scientific - en världsledande aktör som inte bara sätter standarden för branschen utan också strävar efter att göra en verklig skillnad i samhällen över hela världen. I hjärtat av Uppsala driver de framtidens hälsa genom att tillverka och marknadsföra avancerade blodprovssystem som är avgörande för att stödja klinisk diagnostik och övervakning av allergi, astma och autoimmuna sjukdomar. System and Automation-teamet på IDD är bron mellan teknologi och affärsutveckling, den dagliga verksamhet inkluderar att hålla produktionen igång och snabbt identifiera om något inte fungerar som det ska. De briljerar i problemlösning och tar till sig nya tekniker för att samarbeta smidigt både internt och externt. I rollen som Automation Engineer kommer du att ta ansvar för den tekniska utformningen och arkitekturen där du kan få leda ett specifikt område i ett stort projekt, som PLC eller HMI, eller ta fullt ansvar för ett mindre projekt, som att designa tekniska lösningar för OEE. Vid problem går du direkt till produktionen för att lösa det. Om det är ditt ansvarsområde, koordinerar du reparationsarbetet, vilket innebär att du antingen fixar det själv eller kontaktar leverantörer för felsökning. När allt fungerar som det ska, jobbar du med systematiska underhållsprocesser. Du gör regelbundna rundor för att se till att utrustningen är i toppskick, granskar dokumentation och skriver loggböcker. Du driver även utrustningsprojekt, där du ställer krav och testar olika funktioner för att säkerställa att de uppfyller standarden. Allt ditt arbete följer GMP-standarder.

Du erbjuds mer än bara en professionell utmaning. Hos Thermo Fisher Scientific välkomnas du in i en positiv och stöttande arbetsmiljö där teamet, som idag består av 12 personer, inte bara arbetar hårt tillsammans utan också har roligt. Här finns det utrymme för personlig och professionell tillväxt, och varje dag får du möjlighet att bidra till att forma framtiden för hälsa och medicinsk teknik.

Det här är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Thermo Fisher Scientific. Uppdraget kommer att vara på heltid och förväntas pågå minst 6 månader framåt. Det kan finnas möjlighet till förlängning och överrekrytering, förutsatt att utrymme för det finns och att alla parter är nöjda med samarbetet.

Du erbjuds

 • Att bli en del av en trygg organisation där dina initiativ och idéer värdesätts
 • Goda utvecklingsmöjligheter då det finns många spännande roller med ansvar att växa in i
 • Arbete hos ett internationellt framtidsbolag där det kommer hända mycket framåt

Arbetsuppgifter

 • Övergripande PLC-programmering
 • Övergripande HMI-programmering
 • Felsökning och testning
 • Utrustningsanslutning och dataaggregering
 • Livscykelhantering av automationsobjekt

Vi söker dig som

 • Har en akademisk utbildning inom automation, elektro, el, maskin eller liknande
 • Har tidigare erfarenhet och en god förståelse för PLC-programmering
 • Har tidigare erfarenhet och en god förståelse för gränssnitt
 • Har elbehörighet att utföra elingrepp
 • Har tidigare erfarenhet av att felsöka samt använda programvara för felsökning
 • Har ett genuint tekniskt intresse
 • Är mycket bekväm med svenska och engelska i både tal och skrift

Det är meriterande, men inget krav, om du har:

 • Arbetat i en liknande roll inom Life Science-branchen eller inom större industri
 • Arbetat i en liknande roll på driftsidan inom fastighetsbranschen
 • Har erfarenhet av Siemens system
 • Arbetat med underhåll tidigare
 • Erfarenhet av att arbeta enligt GMP

Du är en självgående, lösningsorienterad och serviceinriktad person. Du har ett öga för detaljer och tycker om att lösa problem. Ditt arbetsätt är noggrant och du är skicklig på att driva ditt eget arbete framåt. Eftersom du kommer att arbeta i team och samarbeta med många olika parter, är det viktigt att du också är en god lagspelare.

Övrig information

 • Start: Senast i början av augusti
 • Omfattning: Heltider, kontorstider
 • Placering: Uppsala, Fyrislund
 • Övrigt: Som en del av processen kommer det genomföras ett drogtest

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Thermo Fisher Scientific

Läs mer om hur Thermo Fisher Scientific presenteras sig på deras hemsida - HÄR!

Bli en del av Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och får ta del av olika förmåner, bl.a. möjlighet till kompetensutveckling i form av en grundläggande hållbarhetsutbildning.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här
Happy group icon

Har du frågor om tjänsten?

Isabella Lundell eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på upp01@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15104128

Ansök här