Sökresultat
Annons-ID: 15097757

Biträdande utredare till Trafikverket

Trafikverket

Vi på Academic Work letar efter en ekonom som brinner för samhällsutveckling och som vill vara en del av att utveckla och planera framtidens infrastruktur. Inom Trafikverkets verksamhetsområde Transportkvalité, har du som konsult via oss möjlighet att påbörja din karriär som biträdande utredare där du i din roll kommer göra skillnad i människors vardag. Tjänsten innebär ett varierande arbete som ställer höga krav på struktur, dialog och engagemang. Välkommen med ansökan idag!

Ansök här

Företag: Trafikverket

Stad: Solna

Jobbkategori: Technology

Omfattning: Heltid, Heltid

Startdatum: Omgående

Typ av uppdrag: Konsultuppdrag

Övrigt: Möjlighet till distansarbete

Om tjänsten

För Trafikverkets räkning söker vi nu dig som vill arbeta som biträdande utredare. Du välkomnas till avdelning Transportkvalité där ungefär 150 medarbetare arbetar med allt från trafiksäkerhetsfrågor både för väg och järnväg till utveckling för ökad tillgänglighet och är med och bidrar i arbetet för att nå klimatmålen 2030. Du kommer också att vara med i några av avdelningens EU-projekt… listan kan göras lång! Avdelningen är en av sex nationella avdelningar inom verksamhetsområdet Planering och deras huvuduppdrag är att fånga in omvärldens krav och behov samt samverka med samhällets aktörer för att bidra till att de transportpolitiska målen nås. Avdelningens vision är att ”Vår kunskap gör alltid skillnad”, så välkommen till en spännande vardag där också du gör skillnad!

Du erbjuds

 • Möjligheten att utvecklas i en miljö med spännande och varierande arbetsuppgifter i en stor verksamhet. Tjänsten som biträdande utredare ger dig en kickstart på karriären.
 • En unik möjlighet att som en del av tjänsten även ingå i ett skräddarsytt utbildningsprogram. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och du kommer bland annat ta del av kurser som självledarskap, utredningsmetodik och service- och bemötande i offentlig sektor.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande .

Arbetsuppgifter

 • En viktigt del av arbetsuppgifterna är stötta avdelningen inom ekonomihantering, framtagning av rapporter, kontering-, budget och uppföljningsarbete
 • Du kommer även att vara ett stöd i avdelningens interna och externa projekt samt i deras EU-projekt
 • Du kommer också att få driva mindre projekt på avdelningen, samt vara avdelningens arbetsrumsadministratör

Vi söker dig som

 • Har en genomförd högskoleutbildning på minst 180 hp inom ekonomiområdet. Högskoleexamen ska vara uttagen för högst tre år sedan
 • Kommunicerar obehindrat på såväl svenska som engelska både skriftigt och muntligt, då dokumentation och kommunikation är en stor del av tjänsten
 • Besitter tidigare yrkeserfarenhet inom en roll innehållande liknande arbetsuppgifter

För rollen läggs stor vikt vid personliga egenskaper. Som person ser vi att du är resultatorienterad och har en god förmåga att ta egna initiativ. Du drivs av att arbeta i en föränderlig miljö samt att anta utmaningar i det dagliga arbetet. Dessutom är du en lagspelare med förmågan att skapa starka relationer internt inom Trafikverket samt med externa aktörer.

Övrig information

 • Start: Omgående eller enligt överenskommelse
 • Omfattning: Konsultuppdrag på heltid hos Trafikverket
 • Placering: Solna

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Trafikverket

Läs mer om Trafikverket på deras hemsida: Trafikverket .

Bli en del av Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och får ta del av olika förmåner, bl.a. möjlighet till kompetensutveckling i form av en grundläggande hållbarhetsutbildning.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här
Ansök här