Sökresultat
Annons-ID: 15093481

Bli Data Engineer på 12 veckor via vårt Academyprogram

Digitala assistenter, självkörande bilar och intelligenta hus. Eltandborste med Bluetooth, tvättmaskin som kan fjärrstyras och hallbelysning som kan tändas innan du kommer hem. Välkommen till 2020-talet! All information som idag genereras av sensorer, interaktioner, transaktioner eller nyttjande av mobiltelefon skapar stora och komplexa volymer data. Med hjälp av Big Data och Machine learning kan vi idag omvandla all denna data till insikter. På bara 12 veckor utbildar vi dig till att bli Data Engineer med anställning som IT-konsult efter avklarad examen. För den här utbildningen behöver du ingen tidigare erfarenhet inom IT, varmt välkommen att starta din nya karriär tillsammans med oss!

Stad: Stockholm

Jobbkategori: IT

Omfattning: Heltid, Heltid

Startdatum: 14:e augusti

Typ av uppdrag: Konsultuppdrag

Om tjänsten

Som Data Engineer arbetar du med datadriven innovation. Med hjälp av Big Data och Machine learning ges tillgång till stora och komplexa volymer information samt självlärande system vilka kan detektera beteenden och situationer som inte är uppenbara för ögat. Genom att omvandla data till insikter kan du leverera mer exakta prognoser, optimera kundupplevelser/ effektivitet/ produktion, syna olagliga transaktioner, ge bättre rådgivning, öka tryggheten och förbättra jordens klimat.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

Beroende på arbetsplats efter examen kommer dina arbetsuppgifter variera, men du kommer exempelvis att:

 • Ta stora och komplexa datamängder och omvandla dem till insikter genom användning av datamodellering och analys. Genom att identifiera viktiga variabler och faktorer som påverkar verksamheten och använda detta för att skapa prognoser, optimera processer och förbättra kundupplevelser.
 • Arbeta med självlärande system för att detektera beteenden och situationer som inte är uppenbara för ögat. Genom att använda maskininlärningstekniker skapar du modeller som kan lära sig från data och fatta beslut på egen hand!
 • Genom arbetet med data hittar du flaskhalsar i produktionen, förbättrar kundupplevelsen, förhindrar olagliga transaktioner, ger bättre rådgivning och ökar tryggheten.

INFORMATION OM UTBILDNINGEN

Metodiken under utbildningen är baserad på Accelerated Learning, som är en snabb väg för dig som söker en ny karriär och som inte är rädd för en spännande utmaning. Pedagogiken fokuserar på praktiskt lärande med högt tempo. Teorisessionerna är korta, tempot är högt och fokus ligger på praktiska övningar och en konstant feedbackdialog. Under programmet kommer du få arbeta praktiskt och lära dig ett flertal system och metodiker för att arbeta med data. Du kommer lära dig programmering och databaser kombinerat med agila metoder. Efter examen kommer du att vara redo att ta dig an utmanande projekt inom stora delar av dataområdet.

 • Digital välkomstkväll inför utbildning: 3e juli
 • Förstudieperiod: 4e juli – 13e augusti
 • Utbildningsstart: 14e augusti
 • Examensdag: 3e november
 • Omfattning: Heltid, schemalagd undervisning vardagar kl: 09.00-17.00
 • Utbildningsort: På Campus i Stockholm, Hagastaden, eller på distans
 • Arbetsort efter avslutad utbildning: Stockholm

TRÄFFA DINA STUDIEKAMRATER

Under utbildningen tillkommer två obligatoriska tillfällen på plats. Oavsett boende- eller arbetsort är du välkommen till vårt Campus i Life City, Hagastaden, Stockholm:

 • De två första dagarna: 14e & 15e augusti
 • Den sista dagen i samband med examen: 3e november

ROLLEN SOM IT-KONSULT

Efter utbildningen kommer du att bli anställd som IT-konsult genom Academic Work och arbeta på uppdrag ute hos våra kunder. Med inriktning som Data Engineer kommer befattningar, branscher och storleken på våra kunder att variera och det är viktigt att du i rollen som konsult är öppen för det. Det uppdrag du kommer att få påverkas av våra kunder och dess region.

Exempel på kunder och din möjliga framtida arbetsgivare för den här rekryteringsomgången:

För den här omgången erbjuder vi även ytterligare tre platser i Stockholm vilka kommer matchas gentemot spännande kunder under och efter utbildningen.

Jobbkrav

 • Är över 18 år
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, muntligt och skriftligt, då lektioner och kommande arbete kan förekomma på båda språken
 • Har klarat de två inledande testerna med fokus på förmågor
 • Har ett genuint intresse för IT och system
 • Uttrycker stark motivation för programmet

För att ha fallenhet för konsultrollen behöver du ingen tidigare erfarenhet av IT, men du måste ha rätt förmågor, personliga egenskaper och engagemang att påbörja din nya karriär. Du kommer därför börja processen med att göra två tester.

De personliga egenskaper vi söker hos alla våra kandidater är:

 • Kvalitetsmedveten
 • Samarbetsinriktad
 • Problemlösande
 • Självgående

PRAKTISK INFORMATION

 • Vi kan komma att begära utdrag ur belastningsregister från Polismyndigheten för denna process.
 • Rekryteringsprocessen: Vi arbetar utifrån löpande urval och processen består av både tester och totalt tre intervjuer. Öka därför dina chanser att få en plats genom att söka så snart som möjligt!
 • Sök till Academy genom att klicka på ”Ansök här på annan site” och klicka sedan på ”Utför testet” överst på landningssidan.
 • Har du specifika frågor kring Academy och utbildningen besvaras dessa på vår Academymail under kontorstid. Vi tar inte emot ansökningar via mailen.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

OM ACADEMIC WORK ACADEMY

Tillsammans med Brights, vår utbildningspartner tillika systerföretag, har vi sedan 2015 hjälpt över 3500 individer till nya karriärer, vilket också möjliggjort för över 600 företag att få tillgång till ny och eftertraktad kompetens. Vårt Academykoncept är både kvalitativt och tidseffektivt. Vi kombinerar en utmanande rekryteringsprocess som lägger vikt på vad personer kan åstadkomma imorgon i stället för vad de gjorde igår, med ett skräddarsytt utbildningsprogram som bygger på erkänt effektiva pedagogiska modeller och handplockade lärare med gedigen och relevant kompetens inom det ämne de undervisar. Det här skapar en utbildningsmiljö där verkligt ambitiösa människor har möjlighet att nå sin fulla potential.

Bli en del av Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och får ta del av olika förmåner, bl.a. möjlighet till kompetensutveckling i form av en grundläggande hållbarhetsutbildning.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här