info
VARNING! Det cirkulerar just nu felaktiga meddelanden i sociala medier om lediga jobb som inte kommer från Academic Work. Vi vill informera att dessa inte har något med oss att göra och att avsändaren obehörigt använder vårt varumärke. Vårt råd är att inte svara eller agera (t.ex. klicka) på meddelandena. Lediga tjänster söker du tryggt och säkert här på vår webbsida.
close
My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
chevron_left
Sökresultat
Annons-ID: 15099766

Business Controller till Story House Egmont!

STORY HOUSE EGMONT AB

Har du ett par års erfarenhet av att arbeta i en roll som Business Controller, fortsätt då att läsa!

Egmont är arbetsplatsen som tror på att ge sina medarbetare friheten att blomstra och utvecklas. Så om du söker en arbetsplats där du kan vara dig själv, bidra till ett starkt team och samtidigt ha friheten att arbeta självständigt, då är Egmont platsen för dig. Kom och bli en del av deras resa, där de skapar framgång tillsammans i en vänlig och professionell miljö! Välkommen in med din ansökan redan idag, vi arbetar med löpande urval!

Ansök här

Företag: STORY HOUSE EGMONT AB

Plats: Stockholm

Jobbkategori: Ekonomi/juridik/inköp

Omfattning: Heltid, Heltid

Startdatum: 17 januari

Typ av uppdrag: Konsultuppdrag

Övrigt: Möjlighet till distansarbete

Om tjänsten

Som Business Controller på Story House Egmont kommer du att arbeta nära verksamheten och du kommer att så gott som dagligen ha kontakt med marknadschefer och chefredaktörer som ansvarar för deras olika varumärken. I rollen kommer du att få mycket frihet och därför är det av stor vikt att du som person är lyhörd och kan fånga upp idéer och önskemål från verksamheten. Egmonts redovisning sköts från Polen där de också har verksamhet och som Business Controller fungerar du bland annat som kvalitetsgranskare av leveransen därifrån. Du rapporterar direkt till Finance Director som är baserad i London och kommer även under hela uppdraget att få stöd från Finance Manager, Finance Director och andra delar av finance organisationen. För att trivas här förväntar vi oss att du tar ansvar och visar en viss nivå av autonomi.

Egmont är en fantastisk arbetsplats, där kulturen genomsyras av en platt organisation och en öppen atmosfär. Egmont är stolta över att skapa en vänlig och inkluderande miljö, där människor från olika bakgrunder och med olika kompetenser trivs. Hos Egmont hittar du en mångfald av individer, från kreativa själar till skickliga säljare, marknadsförare, finansexperter och många fler. Den platta organisationen främjar samarbete och öppen kommunikation, medarbetarna är som en familj där teamarbetet är hjärtat i deras framgång. Att uttrycka sina idéer och åsikter uppmuntras starkt – här är det viktigt att "speak up" för att göra skillnad.

Du erbjuds

 • Ett långsiktigt och tryggt uppdrag.
 • Möjligheten att växa och utvecklas i rollen som Business Controller.
 • En dedikerad konsultchef som kommer vara närvarande under hela uppdraget.

Arbetsuppgifter

 • Månadsbokslut, analys, kvalitetssäkring och kontroll av avvikelser.
 • Ekonomisk rapportering, lönsamhetsanalys och uppföljning av verksamhetens KPI:er.
 • Stöd till verksamhets- och avdelningschefer med ekonomisk uppföljning och kalkyler.
 • Arbete med budget- och prognosprocesser.
 • Ta fram business cases, scenario- och ad-hoc analyser.
 • Identifiera utvecklingsmöjligheter.
 • Ta fram beslutsunderlag inför avtalsförhandlingar, förvärv, omorganisationer etc.
 • Ta fram nya och förbättra befintliga nyckeltal.
 • Bidra till att öka kostnadsmedvetenhet i verksamheten.
 • Utveckla och förbättra rutiner och processer avseende ekonomi/controlling.

Vi söker dig som

 • Har en avslutad eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande.
 • Minst 3 års erfarenhet av en roll som Business Controller.
 • Har obehindrade kunskaper i såväl svenska som engelska, i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har:

 • En bakgrund inom redovisning eller tidigare arbetat med affärsorienterad revision.
 • Tidigare erfarenhet av att arbeta i Navision eller Power BI.

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Självgående
 • Strategisk
 • Flexibel/Anpassningsbar
 • Affärsförståelse

Som Business Controller kommer du att arbeta självständigt, men du har även en viktig roll i att stötta och samarbeta med chefer och ledning inom Story House. I arbetet kommer du att ha stor nytta av att du är kommunikativ och har ett serviceinriktat sätt. Vi hoppas att du, liksom vi, uppskattar en platt organisation samt en miljö där ödmjukhet och lättsamhet är viktigt. Rollen kräver också att du är duktig på analys och har en hög integritet.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

STORY HOUSE EGMONT AB

Livet hos Story House Egmont – en del av något större.

Vi som jobbar inom Story House Egmont står för kreativitet, långsiktighet och öppenhet. Vi jobbar i team och vi hjälper och stöttar varandra för att tillsammans utveckla de bästa berättelserna och produkterna. Vi välkomnar kompetenta, drivna och innovativa människor. Lika viktigt är att du är snäll, positiv och gillar olikheter. Som medarbetare i en av Sveriges ledande medieverksamheter är du också en del av något större. Egmont är en internationell och expansiv mediekoncern fylld av passionerade och kompetenta människor med olika bakgrunder, kunskaper och erfarenheter. Egmont är en helägd stiftelse som verkar utifrån ett dubbelt syfte: att utveckla verksamheten och att stötta utsatta barn och unga. Som anställd i Egmont är du med och ger tillbaka till samhället och skapar förutsättningar för ett bra liv för nästa generation.

Bli en del av Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och får ta del av olika förmåner, bl.a. möjlighet till kompetensutveckling i form av en grundläggande hållbarhetsutbildning.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här
Happy group icon

Har du frågor om tjänsten?

Beatrice Hyllstam eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på sts06@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15099766

Ansök här