My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
chevron_left
Sökresultat
Annons-ID: 15101546

Civilingenjör till tjänst som elberäknare på Voith Hydro!

Voith Hydro AB

Vill du jobba på ett internationellt bolag samtidigt som du får vara med och bidra till framtidens gröna energilösningar? Här kommer du att utgöra en central del av beräkningsteamet, med möjligheten att delta i projekt med stor bredd och variation.

Ansök här

Företag: Voith Hydro AB

Plats: Västerås

Jobbkategori: Teknik

Omfattning: Heltid

Startdatum: Enligt överenskommelse

Typ av uppdrag: Konsultuppdrag

Om tjänsten

Just nu söker vi åt kunds räkning en beräkningsingenjör för elektromagnetisk dimensionering av vattenkraftsgeneratorer (elberäknare). Voith väljer omsorgsfullt sina kollegor baserat på både teknisk kompetens och personliga egenskaper. Som beräkningsingenjör kommer du att ingå i ett internationellt team av ledande utvecklare där samarbete och utveckling är de viktigaste ledorden. I Västerås är de 14 personer som arbetar med elektrisk och mekanisk dimensionering i absoluta framkanten av industrin. Du kommer att ha en bred roll och arbeta med projekt i olika faser. Vi söker både nyutexaminerade ingenjörer och ingenjörer med några års industriell erfarenhet.

Som Elberäknare kommer du att få agera som expert och samarbeta med bland annat Konstruktörer, Säljare och Projektledare för att tillsammans ro projektet i mål. Ett projekt pågår i ca 3 år från försäljning till färdigställande och du är med och stöttar projektet hela vägen. En höjdpunkt brukar vara att i slutet av varje projekt åka ut till anläggningen för att genomföra sluttester av generatorn. Arbetet sker främst från kontoret i Västerås men en del resor till kunder och vattenkraftanläggningar kommer behövas i Skandinavien och internationellt. Då varje vattenkraftsanläggning är unik ges möjlighet att utveckla kundanpassade lösningar för nya och befintliga anläggningar. I rollen som Elberäknare kommer du få arbeta brett och agera expert inom elkraft och generatorer. Du kommer ha en analytisk roll för att säkerställa generatorernas egenskaper.

Du erbjuds

 • Ett arbete i absoluta framkanten av vattenkraftstekniken och goda möjligheter att jobba med teknisk utveckling.
 • Foten in på ett väletablerat företag.
 • En långsiktig roll med möjlighet att utvecklas inom företaget.
 • En dynamisk arbetsmiljö där du får möjligheten av vara en del av projekt av varierande slag.
 • Tjänsteresor främst inom Skandinavien men även utanför för att besöka site.

Arbetsuppgifter

 • Arbeta med elektromagnetiska frågor.
 • Agera expert inom elkraft.
 • Arbeta i projekt för att bygga och renovera generatorer.

Vi söker dig som

 • Har en avlutad civilingenjörsexamen inom områden som elkraftteknik, teknisk fysik eller liknande. Alternativt att du endast har examensarbetet kvar, då det ges möjlighet att skriva den på Voith Hydro.
 • Är flytande i det engelska språket, i både tal och skrift då språket används i det dagliga arbetet.
 • Har ett stort intresse för teknik och analytiskt arbete.

Det är meriterande om du har

 • Har tidigare erfarenhet av att arbeta med elkraft eller generatorer.
 • Har doktorerat inom relevanta områden.
 • Har goda kunskaper i det svenska språket, då språket kan förekomma i det dagliga arbetet.
 • Har någon form av praktiskt handlag.

Kunskap kan erhållas genom utbildning, erfarenhet eller att vara självlärd.

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Problemlösande
 • Noggrann
 • Självutvecklande
 • Kommunikativ

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Voith Hydro AB

Voith Hydro AB är en del av en global teknikkoncern som ligger i framkant när det gäller leverans av projekt inom vattenkraft. Vi på Voith Hydro i Västerås har en lång historia inom generatorer och automation; projekten levereras främst till skandinaviska kunder men sprider sig också över hela världen i och med våra samarbeten med det globala Voith Hydro. Vårt kontor i Västerås har fördelarna med korta beslutsvägar, flexibilitet och möjlighet att påverka samtidigt som vi har det stora familjeägda Voith i ryggen. Vattenkraften är en stor del av energiomställningen som världen behöver och Voith Hydro bidrar genom gedigen kompetens till att förverkliga våra kunders investeringar i renoveringar och utbyggnad. Läs mer här om hur det är att vara en del av Voith!

Bli en del av Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och får ta del av olika förmåner, bl.a. möjlighet till kompetensutveckling i form av en grundläggande hållbarhetsutbildning.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här
Happy group icon

Har du frågor om tjänsten?

Cornelia Karlsson eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på Vas01@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15101546

Ansök här