My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
chevron_left
Sökresultat
Annons-ID: 15103013

Driftledare Fordon till Planeringsavdelningen sökes hos SJ!

Vi söker nu en driftledare till SJ som rapporterar till planeringschef och avser heltid med arbetstider förlagda på skift på dag, eftermiddag, natt och helg. Har du erfarenhet från underhållsbranschen och har en god prioriteringsförmåga? Sök idag!

Ansök här

Företag: SJ Stockholmståg AB

Plats: Stockholm

Jobbkategori: Industri / Tillverkning

Omfattning: Heltid

Startdatum: Slutet av april/Början av maj

Typ av uppdrag: Konsultuppdrag

Om tjänsten

I rollen som Driftledare Fordon (DLF) kommer du huvudsakligen arbeta i nära samarbete med trafikdepåerna och Pendelns Driftledningscentral (DLC) med driftledning och planering av tekniskt fordonsunderhåll på pendeltågen. Du har ett helhetsperspektiv och säkerställer att den dagliga operativa driftledningen och planeringen fungerar för trafik och underhållsproduktionen på ett säkert sätt. SJ har pendeltågsdepåer på tre olika platser i Stockholm; Bro, Älvsjö och Södertälje. I tjänsten som driftledare kommer du arbeta mot samtliga pendeltågsdepåer, men är själv stationerad på pendeltågens Driftledningscentral (DLC) på Stockholms centralstation.

Uppdraget sträcker sig till sista augusti, för rätt person finns det goda möjligheter till en fortsättning hos SJ.

Arbetsuppgifter

  • Förbereda underhållet av pendeltågens fordon med utgångspunkt i lagd underhållsplan, inrapporterade skador, tidigare planering och återkoppling från genomfört underhåll.
  • Operativt driftleda pendeltågen i tät samverkan med övriga delar av pendeltågens Driftledningscentral (DLC) och Pendeltågens tre verkstäder för att skapa de bästa förutsättningarna för ett effektivt fordonsunderhåll.
  • Bokar in fordon i verkstad med nödvändiga arbetsinsatser i vårt underhållsplaneringssystem (Maximo).
  • Gradera allvarlighetsgraden av skadorna på fordonen och prioritera på ett kostnadseffektivt sätt så att säker trafiksättning av fordon möjliggörs på kort och längre sikt.
  • Kontinuerligt uppdatera planeringen baserat på hur trafiken utvecklar sig under trafikdygnet.

Vi söker dig som

  • Erfarenhet från underhållsbranschen och har arbetat med verkstadsplanering, underhållsplanering eller skadeberedning.
  • Meriterande om du tidigare har arbetat inom tågbranschen.
  • Vana av att arbeta i Officepaketet och goda kunskaper i Excel
  • God förståelse för svenska i tal och skrift då du måste kunna förstå och göra dig förstådd med andra. Det kan även förekomma text på engelska.

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

Som person är du strukturerad, noggrann och har god prioriteringsförmåga. Du har en god social förmåga då rollen har många samarbetsytor. När du arbetar har du även ett proaktivt förhållningssätt och förstår vikten av att följa upp ditt eget planeringsarbete. Du gillar att arbeta mot mål och drivs av att ständigt söka nya vägar för att förbättra din prestation.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Bli en del av Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och får ta del av olika förmåner, bl.a. möjlighet till kompetensutveckling i form av en grundläggande hållbarhetsutbildning.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här
Happy group icon

Har du frågor om tjänsten?

Julia Eriksson Helldén eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på stw06@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15103013

Ansök här