My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
chevron_left
Sökresultat
Annons-ID: 15103383

Drifttekniker med kunskap inom Linux till SchoolSoft!

SchoolSoft AB

Sedan 2003 har SchoolSoft tillsammans med skolledare och lärare i Sverige utvecklat landets bästa helhetsstöd för lärande och skolutveckling. Här kommer du att tillsammans med övriga personer i driftteamet säkerställa att driften av systemet fungerar som det ska samt hela tiden vidareutveckla och förbättra driftmiljön. Har du kunskaper inom Linux, versionshantering och scripting/programmering och vill jobba med något samhällsviktigt där du får möjlighet att påverka många människors vardag? Välkommen att bli en del av SchoolSoft!

Ansök här

Företag: SchoolSoft AB

Plats: Stockholm

Jobbkategori: IT

Omfattning: Heltid

Startdatum: Enligt överenskommelse

Typ av uppdrag: Rekrytering

Övrigt: Möjlighet till distansarbete

Om tjänsten

SchoolSoft har idag drygt 1 100 000 aktiva användare och vår plattform och app erbjuds som en SaaS-lösning till cirka 2 400 svenska skolor, såväl privata som kommunala skolor från förskola till vuxenutbildning. SchoolSoft är även en del av koncernen Digital School Systems (DSS) där produkterna Tyra och Logos ingår vilka du också kommer jobba med driften för. Tyra används som stöd inom förskolan och Logos för att diagnostisera lässvårigheter och dyslexi. Här blir du en del av ett familjärt bolag och möjlighet att lära av fantastiskt kunniga kollegor inom såväl drift som andra områden. SchoolSoft har idag 45 medarbetare varav två personer inom drift som du kommer jobba närmst.

Du erbjuds

 • En möjlighet att utvecklas inom moderna tekniker på ett bolag som lägger stor fokus på utveckling och att bidra till att digitalisera skolvärlden
 • En mentor som stöttar dig under din första tid i din nya roll
 • Ett team med många års erfarenhet av drift, som kommer stötta dig i din utveckling
 • Arbete i ett mindre bolag med möjlighet att snabbt få din röst hörd - Hos SchoolSoft arbetar medarbetare inom utveckling, support, produkt, marknad och sälj. Har du en idé, kontakta direkt någon av dina kollegor och berätta om dina idéer och tankar.
 • Möjlighet att jobba både hemifrån (måndagar och fredagar) och på kontoret (tisdagar, onsdagar och torsdagar).

Arbetsuppgifter

Som drifttekniker jobbar du i nära samarbete med såväl ditt team som med utvecklare, utvecklingschef och produktägare i syfte att leverera de bästa produkterna till SchoolSoft, Tyras och Logos användare. Applikationerna är dels skrivna i Java med Mysql som bakomliggande databas, dels Parse server med Mongo DB för lagring. Miljön körs i Docker med AWS och andra molnleverantörer som underliggande infrastruktur, totalt handlar det om något tusental docker-containrar.

Vi har en hög grad av automation och använder verktyg som Ansible och Terraform för att managera miljön och strävar efter att så mycket som möjligt skall styras dynamiskt utifrån databaser som beskriver de instanser av olika system som behövs. Tillsammans med ditt team kommer du även jobba med incidenthantering vid driftstörningar och det krävs således en god förmåga att kunna prioritera om och fokusera på nytt när det behövs.

Utöver att jobba med trevliga och kompetenta kollegor kommer du ha möjlighet att lära dig mer inom Cloud/AWS/Virtualisering, nätverk, Docker, Ansible, Parse, MySQL, MongoDB m.m.

Vi söker dig som

I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid dig som person och ditt intresse för att utvecklas inom drift. Du behöver inte ha med dig erfarenhet av storskalig drift då du kommer ingå I ett väl fungerande team med seniora drifttekniker att lära av. Vi ser att du är en flexibel och framförallt problemlösande person med en nyfikenhet för att lära dig nya tekniker och arbetssätt.

Det vi ser som särskilt viktigt är att du har…

 • Kunskaper inom Linux och/eller Unix (kommandorad)
 • Kunskaper inom versionshantering / Git
 • Kunskaper inom programmering och/eller Scripting

Har du erfarenhet inom samma teknikstack eller tidigare har satt upp Linuxmaskiner ser vi det som en fördel men inget krav. Det viktiga är din vilja att lära dig mer och vara med på resan tillsammans med SchoolSoft!

Övrigt information

Information om rekryteringsprocessen

 • Telefonintervju med Academic Work
 • Djupintervju med Academic Work + personlighet & problemlösningstest
 • Intervjuer med SchoolSoft
 • Referenstagning + beslut

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

SchoolSoft AB

Läs mer om SchoolSoft på deras hemsida: https://schoolsoft.se/

Bli direktrekryterad till SchoolSoft AB

Detta är en direktrekrytering, vilket betyder att den kandidat som får tjänsten blir direktanställd av kundföretaget. Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work.

Happy group icon

Har du frågor om tjänsten?

Johanna Sörell eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på stn05@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15103383

Ansök här