My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
chevron_left
Sökresultat
Annons-ID: 15101639

Ekonomichef till Thurne Teknik

THURNE TEKNIK SÖKER EN DRIVEN REDOVISNINGSEKONOM SOM VILL UTVECKLAS I ROLLEN SOM EKONOMICHEF PÅ ETT INTERNATIONELLT, VÄXANDE BOLAG.

Ansök här på annan sajt

Plats: Stockholm

Jobbkategori: Ekonomi/juridik/inköp

Omfattning: Heltid

Startdatum: Flexibelt, med hänsyn till din uppsägningstid

Typ av uppdrag: Rekrytering

Övrigt: Möjlighet till distansarbete

Om tjänsten

Som Ekonomichef hos Thurne Teknik har du en operativ roll som kräver goda kunskaper inom redovisning och löneadministration. Du arbetar nära bolagets VD och för rätt person finns det möjlighet att arbeta affärsnära och på sikt ta plats i ledningsgruppen. Du blir del av en internationell organisation med verksamheter i Sverige, Finland, Danmark, Lettland och Polen och har det övergripande ansvaret för ekonomin i alla länder. Till din hjälp har du en direktrapporterande ekonomiassistent samt externa samarbetspartners i vissa av länderna.

På Thurne har vi en härlig stämning med högt driv och arbetar under devisen frihet under ansvar. Vi är mycket stolta över att ha en hög medarbetarnöjdhet och söker någon som vill vara del av vårt gäng och kan bidra till en fortsatt god arbetsmiljö. Möjlighet till hybridarbete är en självklarhet men vi ses gärna på kontoret ett par dagar i veckan.

Rollen som ekonomichef innebär ett övergripande ansvar för ekonomifunktionen i det dagliga arbetet – allt från kund- och leverantörsreskontra, betalningar, löpande redovisning, löneadministration till månad, kvartals och årsbokslut samt rapportering enligt IFRS. Du arbetar hands-on tillsammans med bolagets ekonomiassistent samtidigt som du gärna får ta ett strategiskt grepp om ekonomifunktionen och se över förbättringar och möjligheter för arbetet framåt. Du rapporterar både till VD och vår ägares controller.

Arbetsuppgifter

 • Ansvara för att leda, utveckla och förbättra ekonomifunktionen
 • Löpande bokföring, in- och utbetalningar, kund- och leverantörsreskontra
 • Moms- och inkomstdeklarationer samt momsredovisning
 • Lönekörning för Sverige och Danmark
 • Kontakt med externa byråer för lön och redovisning
 • Budgetering, prognostisering, likviditetskontroll och finansiell rapportering
 • Löpande analyser och uppföljning av verksamheten
 • Huvudansvar för kontakter med bank, försäkringsbolag samt revisorer

Vi söker dig som

Du har en hög personlig mognad och är van att planera och strukturera ditt arbete självständigt. Du har en god kommunikativ förmåga och du tar gärna egna initiativ. Du trivs i en miljö där din flexibilitet och ditt driv kommer till sin rätt och du uppskattar en roll där du får arbeta med många olika arbetsuppgifter inom området. Du är en prestigelös person som gärna delar med dig av dina kunskaper och du trivs lika bra att arbeta i team som självständigt.

 • Har relevant akademisk utbildning inom ekonomi alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet
 • Goda kunskaper i redovisning
 • Erfarenhet av koncernkonsolidering
 • Goda kunskaper i lönehantering
 • Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska

Start: Flexibelt, med hänsyn till din uppsägningstid

Omfattning: Heltid Placering: Stockholm, Hammarby sjöstad med möjlighet till hybridarbete

Rekryteringsprocessen hanteras av AW Executive Search och alla frågor rörande tjänsten hanteras av vår konsult Sandra Isojärvi, sandra.isojärvi@winonagroup.com. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Detta är en direktrekrytering, vilket betyder att den kandidat som får tjänsten blir direktanställd av kundföretaget. Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work.

Happy group icon

Har du frågor om tjänsten?

Pontus Wiberg eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på pontus.wiberg@awexecutivesearch.se Ange annons-ID i ditt mail: 15101639

Ansök här på annan sajt