My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
chevron_left
Sökresultat
Annons-ID: 15101371

Elkraftsingenjör till Ringhals!

Ringhals AB

Som Elkraftsingenjör hos Ringhals kommer du tillhöra teamet El-analys som har till uppgift att bibehålla och utveckla Ringhals elanläggningar. Arbetet innebär att du genomför beräkningar och utredningar av elanläggningens system för att bevara en tillförlitlig och störningstålig anläggning. Tillsammans med dina kollegor på Ringhals är du i denna rollen med och formar framtidens smarta energisamhälle. Välkommen in med din ansökan idag!

"Kom och var en del av vårt sammansvetsade och kompetenta team, tillsammans med oss får du möjlighet att utvecklas inom elkraftsområdet!" - Michaela, Gruppchef

Ansök här

Företag: Ringhals AB

Plats: Ringhals

Jobbkategori: Teknik

Omfattning: Heltid, Heltid

Startdatum: Enligt överenskommelse

Typ av uppdrag: Konsultuppdrag

Övrigt: Möjlighet till distansarbete

Om tjänsten

Ringhals kärnkraftverk har över 40 års erfarenhet av att producera el. På Ringhals jobbar de både med äldre teknik och med omfattande investeringar i ny teknik och nya system. De nya utmaningar som Ringhals står inför kräver säkerhetsmedvetande och nytänkande. Ringhals arbetar med specialister som hör till de främsta i världen inom sitt område, dessa bedriver en hel del forskning och utveckling för att ständigt vara med att utveckla verksamhetens arbetssätt för att möta de krav som kunder och omvärld ställer på dem.

Som Elkraftsingenjör kommer du tillhöra teamet El-analys som har till uppgift att förvalta och utveckla Ringhals elanläggningar. Arbetet innefattar därav, genomförande av beräkningar och utredningar av elanläggningens system för att bevara en tillförlitlig och störningstålig anläggning, simulera och analysera interaktionen mellan kärnkraftverket och transmissionsnätet. Vidare kommer du att bistå med stöd, kompetens och nätverk inom fackområdet till Ringhals organisation.

Du erbjuds

 • Att bli en del av ett sammansvetsat team där du kommer att utvecklas och lära av specialister inom elkraft.
 • Interna och externa utbildningar inom elkraft, processdesign etc.
 • Möjlighet till internationellt erfarenhetsutbyte i globala nätverk.
 • Att bidra till digitaliseringen av framtidens energisamhälle.

Arbetsuppgifter

 • Beräkningar/simuleringar av kärnkraftblockens interna lokalkraftnät med ingående komponenter som t.ex. generatorer, transformatorer, stora motorer, kraftelektronik osv.
 • Genomföra utredningar av elanläggningens alla system med syfte att erhålla en tillförlitlig och störningstålig anläggning
 • Delta i det löpande arbetet med att modernisera, digitalisera och förbättra anläggningarna
 • Reläskyddskoordinering

Vi söker dig som

 • Har en eftergymnasial utbildning inom elkraft, elektro, energiteknik, teknisk fysik eller motsvarande
 • Har goda teoretiska kunskaper inom elkraft
 • Har obehindrade kunskaper i svenska och engelska, då båda språk används i det dagliga arbetet
 • Innehar ett svenskt medborgarskap då detta krävs för att gå igenom säkerhetsprövningen för tjänsten

Det är meriterande om du har

 • Kunskap om beräkningssystem och simuleringsverktyg ex. Matlab, Powerfactory etc.
 • Har tidigare arbetslivserfarenhet från liknande roll
 • Har god datavana och kunskaper i officepaketet

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Samarbetsinriktad
 • Självgående
 • Problemlösande, analytisk förmåga
 • Kvalitetsmedveten

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Ringhals AB

Tjänsten är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer vara anställd av Academic Work men utföra arbetsuppgifter hos Ringhals. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden.

Bli en del av Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och får ta del av olika förmåner, bl.a. möjlighet till kompetensutveckling i form av en grundläggande hållbarhetsutbildning.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här
Happy group icon

Har du frågor om tjänsten?

Ebba Folkesson eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på gbg03@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15101371

Ansök här