Sökresultat
Annons-ID: 15097669

Fältingenjör till innovationsprojektet Elain

Scania

Ta steget in i ett team som strävar efter att vara ledande inom övergången till hållbara transportlösningar. I rollen som Fältingenjör kommer du att spela en nyckelroll i att introducera och implementera Elain hos våra kunder inom transportsektorn. Elain är en innovativ digital tjänst som ger våra kunder insikter om bränsleanvändning och utsläpp, vilket i sin tur främjar och underlättar övergången till ett mer hållbart transportsystem.

Ansök här

Företag: Scania

Stad: Stockholm

Jobbkategori: IT

Omfattning: Heltid

Startdatum: Omgående, flexibelt

Typ av uppdrag: Konsultuppdrag

Övrigt: Möjlighet till distansarbete

Om tjänsten

Om Elain: Elain är ett initiativ inom Scania Ventures. Vi är i dagsläget en del av Scania, men med ambitionen att bli en fristående verksamhet i framtiden. Med vår bas i Scania har vi en bred och djup kunskap om tunga vägtransporter. Med Elain kan våra kunder kan följa CO₂ -utsläpp från sina logistikflöden och visa dessa för organisationen såväl som för kunder och potentiella kunder. Exempelvis kan man i Elain visa andelen förnybart bränsle eller exakt vilket bränsle som har tankats på vilken station.

Vi är ett snabbrörligt team som har skapat ett brett nätverk av kontakter inom såväl åkerier som speditörer, transportköpare och företag involverade i administration av transporter. Våra produkter utvecklar vi i nära samarbete med dessa potentiella kunder och partners för att säkerställa förankringen i näringen och möta behoven. Som personer har vi ett stort driv framåt och med våra olika bakgrunder bidrar vi alla med viktig kompetens.

Om rollen: Rollen innefattar kundkontakt, underhåll och kvalitetssäkring av system samt programmering i Python. Du ingår i ett team som idag består av sex kollegor och du kommer bli en viktig resurs som ger kunderna professionell service. För att kunna erbjuda våra kunder unika insikter i deras transportsystem och hållbarhetspåverkan arbetar Elain med en mängd integrationer till olika system för att hämta in data. Dessa kan vara allt från system för att hämta fordonsdata från olika märken, bränsletransaktioner och orderhantering. Systemen kan variera från kund till kund och varje enskilt fall kräver en viss mängd integrationsarbete.

Du erbjuds

 • en gedigen introduktion där du får möjligheten att gå jämte en senior kollega
 • en möjlighet till ett långsiktigt uppdrag förutsatt att samarbetet fungerar bra
 • bli en del av ett företag i utvecklingsfas som arbetar agilt

Vi söker dig som

 • Har en eftergymnasial examen inom IT, Data eller annat relaterat område
 • Har kunskap inom Python
 • Har praktisk erfarenhet av kundrelationer
 • Har avancerade kunskaper i engelska, eftersom detta är det språk som talas på kontoret
 • Goda kunskaper i svenska, eftersom detta är det språk som talas på kontoret

Det är meriterande om du har

 • Erfarenhet av AWS, VSCode, API:er

För att lyckas i rollen tror vi att du är:

 • Serviceinriktad
 • Kommunikativ
 • Självgående
 • Problemlösande

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas.

Bli en del av Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och får ta del av olika förmåner, bl.a. möjlighet till kompetensutveckling i form av en grundläggande hållbarhetsutbildning.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här
Ansök här