Sökresultat
Annons-ID: 15097734

Junior rådgivare inom kompetensförsörjning till Byggföretagen

Byggföretagen i Sverige Service AB

Har du ett intresse för kompetensförsörjningsfrågor och vill bidra i arbetet för att öka attraktionskraften, mångfalden och jämställdheten i byggbranschen? Då kan det här vara jobbet för dig!

Ansök här

Företag: Byggföretagen i Sverige Service AB

Stad: Stockholm

Jobbkategori: Ekonomi/juridik/inköp

Omfattning: Heltid

Startdatum: Omgående

Typ av uppdrag: Konsultuppdrag

Övrigt: Möjlighet till distansarbete

Om tjänsten

Som företagsrådgivare inom kompetensförsörjning kommer du att ge stöd och rådgivning till medlemsföretagen i frågor som rör utbildning, inkludering och kompetensförsörjning. Du är också med och arrangerar regionala och lokala aktiviteter inom området, samt företräder Byggföretagen i det regionala arbetet med kompetensförsörjningsfrågor gentemot myndigheter, näringsliv, media, utbildningsgivare och fackförbund. I arbetsuppgifterna ingår att regelbundet besöka utbildningsgivare, hålla presentationer vid medlemsträffar samt hantera vissa administrativa uppgifter kopplat till lärlingar och yrkesbevis. Du kommer även att delta i olika samverkansgrupper och agera tillsammans med medlemsföretagen för att driva Byggföretagens kompetensförsörjningsfrågor.

Arbetet innebär många externa samarbeten och ansvar för att planera och anordna informationsträffar, föreläsningar och liknande aktiviteter för medlemsföretagen.

Region Öst, som kommer att vara dina kollegor, består i dagsläget av cirka 20 medarbetare som tillsammans företräder Byggföretagen och ger medlemmarna stöd och service. Din roll ingår i arbetsmarknadsteamet vilket omfattas av åtta medarbetare inom kompetensförsörjning, arbetsrätt och kollektivavtal.

Du erbjuds

  • Möjlighet att arbeta på distans upp till två dagar i veckan enligt överenskommelse med din chef
  • Anställningen kommer börja som ett konsultuppdrag genom Academic Work men ambitionen är att det kommer övergå till en anställning direkt hos företaget efter en viss tid

Vi söker dig som

  • Har en eftergymnasial utbildning inom relevant område alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Har en god kommunikativ förmåga i svenska i tal och skrift, detta eftersom arbete kommer förekomma på detta språk

Det är meriterande om du har

  • Erfarenhet av att arbeta med utbildningsfrågor och kompetensförsörjning på företag/skola/yrkeshögskola
  • Erfarenhet från byggbranschen, vuxenutbildning och/eller kunskap om Yrkeshögskolans eller högskolors utbildningssystem
  • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift

För att lyckas i rollen är det viktigt att du är prestigelös, ansvarstagande, tar egna initiativ och ha förmågan att skapa samt upprätthålla goda relationer. Som blivande medarbetare är det också viktigt att du kan identifiera dig med organisationens värdeord glädje, engagemang och professionalism.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Bli en del av Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och får ta del av olika förmåner, bl.a. möjlighet till kompetensutveckling i form av en grundläggande hållbarhetsutbildning.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här
Ansök här