Sökresultat
Annons-ID: 15095083

IT-drifttekniker till IT-enheten på Östersunds kommun!

Är du redo för en ny utmaning och vill vara med att driva Östersunds kommuns digitala utveckling? Vill du ha en stor variation av arbetsuppgifter och ha engagerade arbetskamrater? Jobbar du som drifttekniker-IT inom en större organisation idag? Då söker vi dig! Ansök idag då vi arbetar med löpande urval.

Ansök här

Företag: Östersunds kommun

Stad: Östersund

Jobbkategori: IT

Omfattning: Heltid, Heltid

Startdatum: Hösten 2023, enligt överenskommelse

Typ av uppdrag: Konsultuppdrag

Om tjänsten

IT-enheten är Östersunds kommuns gemensamma IT-organisation och tillhör Kommunledningsförvaltningen. IT-enheten har idag 50 medarbetare. IT-enhetens uppdrag är att med helhetssyn och verksamhetskunskap, tillhandahålla kostnadseffektiva tjänster och tekniska plattformar med hög tillgänglighet. Uppdraget omfattar såväl IT som telefoni med totalt cirka 80 000 användare inom administration och skolverksamhet samt inom förbund. IT-enheten består av fyra grupperingar, och ansvarar för Östersunds kommuns gemensamma IT- och digitaliseringsfrågor. Vi hanterar hela kedjan från strategier, kravinsamling och projektledning till drift av nätverk, servrar och arbetsplatser. Vi söker dig som vill utvecklas tillsammans med Östersunds kommun i syfte att föra dig själv, kunder och Östersunds kommun framåt.

I rollen som Drifttekniker-IT kommer du tillhöra ett team som tillsammans tar hand om den dagliga driften av Östersunds kommuns servermiljö. I arbetsuppgifterna ingår övervakning, grundläggande felsökning, databashantering, backup, installationer/uppdateringar, ärendehantering etc. Som medarbetare inom IT-enheten arbetar du självständigt men även tillsammans med andra. Du kommer också att vara med och driva utvecklingen internt inom enheten och skapa en kommun i framkant när det gäller IT och digitalisering.

Vi söker dig som

 • Är drifttekniker-IT med erfarenhet av drift inom MS windows server on-prem miljö
 • Har relevant dokumenterad utbildning för tjänsten, lämpligen högskolebaserad IT-utbildning eller motsvarande erfarenheter vi bedömer som likvärdiga
 • Har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift då det krävs i det dagliga arbetet
 • Har god kunskap inom: · Microsoft server · Active Directory · ADFS · MSSQL · Powershell · M365 och Azure · VMware

Det är meriterande om du har kunskap inom:

 • Citrix
 • HPE Nimble och Synergy
 • Fortinets produktsvit

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Samarbetsinriktad
 • Strukturerad
 • Innovativ
 • Problemlösande

Vår rekryteringsprocess

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten riktas till Academic Work

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan tas ned innan sista ansökningsdag om vi har gått vidare till urvals- och intervjufasen. Rekryteringsprocessen omfattar två test: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att matcha rätt talang med rätt position samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Östersunds kommun

Läs mer om Östersunds kommun här.

Bli en del av Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och får ta del av olika förmåner, bl.a. möjlighet till kompetensutveckling i form av en grundläggande hållbarhetsutbildning.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här
Ansök här