info
VARNING! Det cirkulerar just nu felaktiga meddelanden i sociala medier om lediga jobb som inte kommer från Academic Work. Vi vill informera att dessa inte har något med oss att göra och att avsändaren obehörigt använder vårt varumärke. Vårt råd är att inte svara eller agera (t.ex. klicka) på meddelandena. Lediga tjänster söker du tryggt och säkert här på vår webbsida.
close
My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
chevron_left
Sökresultat
Annons-ID: 15099837

Data Analyst till E.ON

Vill du vara med och bygga framtidens E.ON? Detta är till dig som har höga framtidsvisioner, vill arbeta på ett globalt företag och önskar få möjligheten att bidra till ett större sammanhang. Den här rollen passar dig som har tydliga analytiska färdigheter och är intresserad av dataanalys - ett område som kommer att bli allt viktigare. Till dig som identifierar med att ha ett öga för detaljer, utan att pruta på kvaliteten för helhetsbilden: Vi vill ha din ansökan!

Ansök här

Plats: Malmö

Jobbkategori: IT

Omfattning: Heltid, Heltid

Startdatum: Omgående

Typ av uppdrag: Konsultuppdrag

Om tjänsten

Som Junior Data Analyst på avdelningen Energy Markets arbetar du med E.ONs råvarurelaterade risker för deras kunder och interna bolag. Du är en del av handlarteamet och en stor del av arbetsuppgifterna består av att köpa in el och gas för att täcka kundernas förbrukning under de närmaste dagarna. Faktorer såsom väder och sociala beteenden tas i beaktning för att prognosticera förbrukningen, som sedan handlas in på spotmarknaderna. Det gäller att hålla tungan rätt i mun och behålla lugnet när mycket sker på samma gång. Teamet består av 14 medarbetare, varav drygt hälften har inriktningen handel på kort sikt. Här värdesätts attityder som ifrågasätter status quo och som sätter en god grund för en inspirerande arbetsplats med fokus på att skapa goda affärsresultat. På E.ON tror man starkt på utveckla och förbättra verksamheten genom automatisering och genom att utnyttja data för framtagning av beslutsunderlag. Detta gäller i synnerhet inom området energihandel och du kommer att ha en nyckelroll för att få detta att hända!

Du erbjuds

 • Stora möjligheter att utvecklas i din yrkesroll samtidigt som du kan bibehålla balansen mellan arbete och fritid
 • En trivsam, inspirerande arbetsmiljö som är välkomnande för alla. Vi har fyra konsulter i teamet från Academic Work som har jobbat i denna rollen och du kommer att få stor stöttning av dessa.
 • Personlig coachning från din konsultchef på Academic Work likväl som från din närmsta kontaktperson på E.ON

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter

 • Sammanställa, analysera data och ta fram prognoser. Detta gör du både enskilt och genom att bolla tankar med övriga personer i teamet
 • Handla på spotmarknaderna Nordpool och ETF/EEX för el och gas och upprätthålla balans mellan förbrukning och inköp
 • Ha många bollar i luften, vilket betonar vikten av att behålla lugnet
 • Arbeta i skift med arbetstider mellan 06:30-19:30 (även vissa helger) motsvarande 36.5 timmar i veckan och därmed heltid.

Vi söker dig som

 • Har en examen på Bachelor-, Master- eller PhD-nivå, inom exempelvis Datavetenskap, Teknisk Fysik, Matematik, Systemvetenskap eller meteorologi.
 • Besitter starka kunskaper samt intresse av matematik och statistik
 • Har goda kunskaper inom Python/R/Matlab
 • Har goda kunskaper inom Excel
 • Då du kommer handla på spotmarknader, ser vi gärna att du har med dig likande arbteslivserfarenhet
 • Är obehindrad i svenska och engelska, både i tal och skrift

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Initiativtagande
 • Affärsmässig
 • Noggrann

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Bli en del av Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och får ta del av olika förmåner, bl.a. möjlighet till kompetensutveckling i form av en grundläggande hållbarhetsutbildning.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här
Happy group icon

Har du frågor om tjänsten?

Madelene Wirmola eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på mal08@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15099837

Ansök här