Sökresultat
Annons-ID: 15097211

Junior konstruktör inom Processnära IT till Forsmark!

Forsmarks Kraftgrupp Aktiebolag

Har du ett eget driv, är IT- och teknikintresserad samt vill jobba hos en av Sveriges största elproducenter? Då finns här en unik möjlighet att arbeta på Forsmark med fokus på din kompetensutveckling. Varmt välkommen in med din ansökan redan idag!

Ansök här

Företag: Forsmarks Kraftgrupp Aktiebolag

Stad: Gävle

Jobbkategori: Technology

Omfattning: Heltid, Heltid

Startdatum: Omgående

Typ av uppdrag: Konsultuppdrag

Om tjänsten

Forsmark har som mål att göra Sverige fossilfritt inom en generation. För att uppnå det målet behövs engagerade medarbetare som vill arbeta hos en av Sveriges största elproducenter och samtidigt bidra till ett bättre klimat. I denna roll får du vara med och bidra till detta genom att arbeta med processnära IT. Där kommer du ansvara för att de processnära IT systemen håller den kvalitet och kapacitet som krävs för en säker och stabil drift.

Rollen som konstruktör inom processnära IT är varierande där dina arbetsdagar kommer att anpassas utefter de olika projekten du är delaktig i. Du kommer främst att arbeta med förnyelseprojekt inom både hård- och mjukvara och bidra till moderniseringen av nuvarande IT-system. Du kommer att arbeta i projekt inom bland annat processnära datorsystem, nätverk, signalinsamling från processen (SCADA) och operatörsgränssnitt. På sikt kommer även resor till leverantörer att ingå i tjänsten.

Du erbjuds

 • Ett utvecklande arbete med fokus på din kompetensutveckling där dina utvecklingsmöjligheter begränsas enbart av din egen nyfikenhet
 • Flexibla arbetstider och möjlighet att på sikt arbeta hemifrån 2 dagar i veckan
 • Lönetillägg för dig som pendlar minst 5 mil till Forsmark, exempelvis för dig som bor i Uppsala, Gävle eller Tierp
 • Kollektivtrafik till och från Forsmark som är anpassade efter dina arbetstider

Arbetsuppgifter

 • Ingå och driva förnyelseprojekt inom processnära IT. Där ingår projektspecifika arbetsuppgifter som att skriva underlag, testa ny kod och hårdvara samt testa nya systemlösningar
 • Genomförande av tekniska specifikationer och konstruktionslösningar inom berört område eller system
 • Förbereda inför kommande tester, skriva provprogram och programmering/konfigurering av nuvarande system
 • Agera tekniskt stöd gentemot montage- drift- och underhållsavdelning genom att ta hand om felanmälningar och frågor kring IT-system

Vi söker dig som

 • Har arbetserfarenhet eller en utbildning inom IT eller teknik
 • Har ett intresse för att jobba med både mjuk- och hårdvara
 • Är flytande i svenska i tal och skrift då det krävs för kommunikation och dokumentation

Meriterande är om du har en högskole- eller civilingenjörsexamen inom IT, elektroteknik, automation eller liknande. Meriterande är även om du har erfarenhet av SCADA-system

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Samarbetsinriktad
 • Strukturerad
 • Självgående
 • Kommunikativ

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll samt säkerhetsprövningssamtal i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövningen kommer ett drogtest att genomföras.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Forsmarks Kraftgrupp Aktiebolag

Läs mer om Forsmark här

Bli en del av Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och får ta del av olika förmåner, bl.a. möjlighet till kompetensutveckling i form av en grundläggande hållbarhetsutbildning.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här
Ansök här