Sökresultat
Annons-ID: 15096816

Kommersiell teknisk specialist inom metallurgi till Envigas!

EnviGas AB

Som nordisk pionjär har Envigas tagit initiativet till att bli Nordens ledande tillverkare av biokarbon, något som gör det möjligt för stålindustrin att ersätta sin användning av fossilt kol. Har du en bakgrund inom metallurgi, är intresserad av kundrelationer och vill bidra till en mer miljövänlig stålindustri? Då är detta resan du ska vara med på!

Ansök här

Företag: EnviGas AB

Stad: Stockholm

Jobbkategori: Technology

Omfattning: Heltid, Heltid

Startdatum: Enligt överenskommelse

Typ av uppdrag: Rekrytering

Övrigt: Möjlighet till distansarbete

Om tjänsten

Envigas är ett svenskt företag som grundades 2013 och arbetar med produktion av biokol, bioolja och syngas från skogsrestprodukter och stamved. Att använda biokol i metallurgisk industri är ett förnyelsebart sätt att minska behovet av fossilt kol och som första storskaliga tillverkaren av högkvalitativt BioCarbon bidrar de i skiftet mot en mer miljövänlig stålindustri. Envigas har i dagsläget produktion i Bureå utanför Skellefteå och huvudkontor i Stockholm med cirka 20 anställda. Med anledning av tillväxten där man utökar samarbetet med såväl kunder som partners, institut och akademin rekryterar vi nu en kommersiell teknisk specialist med fokus på att fortsätta utveckla hållbara lösningar och metoder för implementering hos bolagets kunder. Här blir du en del av ett företag med mycket hjärta för området där dina personliga egenskaper värderas högt.

Några ord från din framtida närmsta chef

“Hej, jag heter Tobias Brink och är ansvarig för affärsutveckling på Envigas. Jag började på bolaget i mars 2018 och har varit med och utvecklat affärsmodellen för att hjälpa den metallurgiska industrin att ställa om och ersätta fossilt kol med vårt förnyelsebara Biocarbon.  Att jobba för Envigas är inte bara ett jobb, produkterna gör också skillnad för vår framtid. I vårt daglig arbete bryter vi ny mark med nya lösningar för våra produkter, samt optimering av våra produktionsprocesser. Vi har som målsättning att bli den ledande aktören för produktion av Biocarbon i Norden. Som anställd hos Envigas kommer du att bli en del av vårt erfarna team där du har stora möjligheter att utvecklas.”

Du erbjuds

 • En central roll i företaget där du med din kompetens kommer att vara till nytta från dag 1
 • Möjligheten att bidra till en mer miljövänlig stålindustri
 • Goda utvecklingsmöjligheter i ett växande företag

Arbetsuppgifter

 • Detta är en roll för dig som trivs i gränslandet mellan teknik och affär där du med din tekniska bakgrund inom metallurgi kommer sköta mycket av kontakten med kunder, partners, institut och akademin
 • Frågor som diskuteras med kunderna kan exempelvis handla om allt från densiteten i produkten till hur material ska levereras på ett säkert sätt till hur projektplanen ser ut och hur Envigas kan utveckla sin teknik för att möta kundernas krav och behov
 • Tillsammans med dina kollegor inom R&D kommer du att fortsätta utveckla produkter och processer för implementering hos Envigas kunder
 • Tillsammans med dina kollegor utveckla interna processer
 • Koordinera, planera, genomföra och utvärdera tester från produktion

Vi söker dig som

I denna rekrytering kommer vi lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och intresse för tjänsten. Motivera väl i din ansökan varför du valt att söka.

Utöver det har du…

 • Har en akademisk examen inom exempelvis materialvetenskap, metallurgi eller motsvarande
 • Har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, med fördel från en roll inom industrin
 • Har mycket goda kunskaper i engelska och goda kunskaper i svenska då båda språken används i arbetet

Övrig information

 • Start: enligt överenskommelse
 • Placering: Kista
 • Omfattning: Heltid
 • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Envigas önskemål är att alla frågor kring tjänsten hanteras av Academic Work. Kontaktuppgifter: Ansvarig rekryterare Johanna Sörell, johanna.sorell@academicwork.se samt rekryteringskoordinator Minna Loosaar, minna.loosaar@academicwork.se
 • OBS! Vi tar inte emot ansökningar via mail. Sök tjänsten genom att klicka på ”ansök här” nedan.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

EnviGas AB

Läs mer om Envigas på deras hemsida: https://www.envigas.com/

Bli direktrekryterad till EnviGas AB

Detta är en direktrekrytering, vilket betyder att den kandidat som får tjänsten blir direktanställd av kundföretaget. Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work.

Ansök här