My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
chevron_left
Sökresultat
Annons-ID: 15100785

Kreditanalytiker inom B2B till Ikano Bank

Ikano Bank AB

Är du en erfaren kreditanalytiker inom B2B och dessutom en innovativ problemlösare? Hos Ikano Bank värdesätts samarbete högt, här blir du en del av ett hjälpsamt och omtänksamt team där ingen dag är den andra lik. Vi går igenom ansökningar löpande, så läs vidare och skicka in din ansökan redan idag!

Ansök här

Företag: Ikano Bank AB

Plats: Stockholm

Jobbkategori: Ekonomi/juridik/inköp

Omfattning: Heltid

Startdatum: Omgående

Typ av uppdrag: Rekrytering

Om tjänsten

"Tillsammans skapar vi möjligheter för en bättre vardag genom att erbjuda enkla, schyssta och prisvärda tjänster, för en sund ekonomi för de många människorna och företagen." Ikano Bank utökar nu B2B-kreditteamet som idag består av sex kunniga analytiker dedikerade till att utvärdera kreditvärdigheten hos företagskunder som är involverade i leasing- och factoringtransaktioner.

I den här rollen arbetar du tillsammans med teamet för att genom ett sunt beslutsfattande och proaktiv riskhantering möjliggöra snabba och effektiva beslut till förmån för bankens kunder. Bland arbetsuppgifterna ingår bland annat att ge råd till den interna försäljnings- och operations enheten i frågor som rör företagens kreditrisker samt förändring av policys och riktlinjer.

Du erbjuds

 • En platt organisation med stimulerande arbetsuppgifter, där den viktigaste uppgiften är att ta väl hand om kunderna.
 • Social Day - Ikano Bank tror på en långsiktigt hållbar strategi och på att bidra till samhället. Social Day är ett initiativ som ger medarbetare möjlighet att utföra volontärarbete en gång om året på arbetstid.

Arbetsuppgifter

 • Bedömning av företagskunders kreditvärdighet, samt analys av finansiell information som en del av kreditprövningsprocessen
 • Förbereda och presentera kreditansökningar för större exponeringar för beslut i kreditkommittéer
 • Ta kreditbeslut och lämna rekommendationer
 • Strukturera om kreditansökningar för att passa bankens riskaptit
 • Regelbunden kommunikation och kontakt med Ikano Banks kunder och partners
 • Ad-hoc uppgifter och deltagande i projekt

Vi söker dig som

 • Har mycket god arbetslivserfarenhet som kreditanalytiker inom B2B, med erfarenhet inom leasing och/eller factoring
 • Har mycket god förståelse för riskhantering och relaterade frågor såsom ratingmodeller, samt analyser av kassaflöden och nyckeltal
 • Har avslutad akademisk examen inom ekonomi eller business som lägst kandidat, meriterande med master, alternativt likvärdig arbetslivserfarenhet
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, då du använder båda språken i ditt dagliga arbete

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Självgående
 • Serviceinriktad
 • Problemlösande
 • Affärsinriktad

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Ikano Bank AB

Ikano Bank startades i Sverige precis som IKEA för att ge de "många människorna" ett schysst alternativ i vardagen. Vi slog upp dörrarna 1995 och har idag verksamhet i åtta länder, Sverige, Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Polen, UK och Österrike. Ikano Bank är en del av Ikanogruppen, som äger 51 procent av banken. Ingka-koncernen, en strategisk partner i IKEAs franchisesystem äger resterande 49 procent av banken. Ikano Banks huvudkontor ligger i Malmö och företaget är registrerat i Älmhult där verksamheten en gång grundades.

Bli direktrekryterad till Ikano Bank AB

Detta är en direktrekrytering, vilket betyder att den kandidat som får tjänsten blir direktanställd av kundföretaget. Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work.

Happy group icon

Har du frågor om tjänsten?

Catharina Alm eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på stn05@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15100785

Ansök här