Sökresultat
Annons-ID: 15095674

Mekanikingenjör till Prevas Development

Prevas Aktiebolag

Vill du vara med och utveckla framtidens teknik? Vi söker nu en driven och engagerad mekanikingenjör som vill utvecklas tillsammans med vår kund Prevas Development. Ta chansen att få arbeta i spännande inhouse-projekt med både branschledande företag och innovativa startups! Sök redan idag då vi arbetar med löpande urval.

Ansök här

Företag: Prevas Aktiebolag

Stad: Karlstad

Jobbkategori: Technology

Omfattning: Heltid

Startdatum: Enligt överenskommelse

Typ av uppdrag: Konsultuppdrag

Om tjänsten

Prevas Development AB är ett teknik konsultbolag inom Prevas koncernen med fokus på helhetsåtaganden inom produktutveckling. Företagets utvecklingscenter är placerat I Karlskoga men verksamhet bedrivs även i Karlstad, Örebro och Arboga. Totalt över kontoren arbetar ca 45 medarbetare i regionen. Prevas Development har sin spetskompetens inom design av elektroniksystem, elektronikkonstruktion, mekanikutveckling, elektromekanikutveckling, mjukvaruutveckling och testutveckling. Deras fokus ligger på att utföra helhetsåtaganden inom produktutveckling och för ansvar av efterföljande produktionsstyrning/leveranser. Verksamhetens kunder finns inom fordonsindustri, verkstadsindustri, försvarsindustri och energisektorn. I rollen som mekanikingenjör hos Prevas Development ges du möjligheten att arbeta i varierande projekt som sträcker sig allt mellan 6 månader till 3 år och du följer dina projekt från start till mål. På Prevas har man en stark tilltro till sina medarbetare och rollen innefattar därmed ett stort eget ansvar där du tillsammans med övriga kollegor ansvarar för att skapa resultat i verksamheten. För att komma in i ditt arbete kommer du att ha samtliga kollegor till stöttning. Här är tanken att hela teamet gemensamt är ansvariga för din introduktion och för att se till att du ges rätt förutsättningar. OBS. Denna tjänst kräver säkerhetsklassning Du erbjuds

 • Del i en spännande och innovativ verksamhet som ligger i framkant för all den senaste tekniken
 • Stor frihet under ansvar och möjlighet till fantastiskt kunskapsutbyte med seniora kollegor

Arbetsuppgifter

 • Dina huvudsakliga arbetsuppgifter riktas mot produktutveckling genom konstruktion och CAD-ritning av komponenter och hela produkter. Du arbetar med konstruktion efter kravspecifikation, hållfasthetsberäkningar och PDM/PLM.

Vi söker dig som

 • Har en utbildning där du läst mekanik, hållfasthet, konstruktion etc
 • Examinerats från din utbildning med höga betyg, resultatintyg behöver uppvisas
 • Uttrycker dig obehindrat i tal och skrift på såväl svenska och engelska då båda språken förekommer i tjänsten
 • Endast innehar svenskt medborgarskap då tjänsten kräver säkerhetsklassning

B-körkort är positivt då en del resor förekommer, men är inget krav för tjänsten

Det är meriterande om du har

 • Erfarenhet av simuleringar, FEM-analyser samt animeringar av dessa
 • Erfarenhet av finmekanik och/eller produktutveckling
 • Ett intresse för design i dina konstruktioner

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper

 • Innovativ
 • Självgående
 • Problemlösande

Övrig information

 • Start: Enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Placering: Karlskoga, Karlstad, Örebro, Arboga. Huvudkontoret är i Karlskoga så önskvärt är om du kan arbeta därifrån.
 • Vi värdesätter att du arbetar på plats hos Prevas men det finns möjligheter till viss del distansarbete
 • Möjlighet till en tillsvidareanställning via oss på Academic Work och en fast månadslön

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Prevas Aktiebolag

Prevas är ett tekniskt IT-företag som erbjuder lösningar, tjänster och produkter till företag som utvecklar produkter med ett stort IT-innehåll eller som har behov av att effektivisera eller automatisera sin verksamhet. Med spetskompetens inom teknisk produktutveckling, inbyggda system och industriell IT & automation bidrar Prevas med innovativa lösningar och tjänster som skapar tillväxt. Prevas startade 1985 och är huvudleverantör och utvecklingspartner till ledande företag inom branscher som life science, telekom, fordon, försvar, energi samt verkstadsindustrin.

Bli en del av Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och får ta del av olika förmåner, bl.a. möjlighet till kompetensutveckling i form av en grundläggande hållbarhetsutbildning.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här
Ansök här