My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
chevron_left
Sökresultat
Annons-ID: 15101544

Mekanikkonstruktör till Voith Hydro AB!

Voith Hydro AB

Vill du jobba på ett internationellt bolag samtidigt som du får vara med och bidra till framtidens gröna energilösningar? Här kommer du förstärka teamet med dina kunskap inom konstruktion, där du erbjuds en roll med förmånen att arbeta i ett team med drivna kollegor och stort kompetensutbyte.

Ansök här

Företag: Voith Hydro AB

Plats: Västerås

Jobbkategori: Teknik

Omfattning: Heltid

Startdatum: Enligt överenskommelse

Typ av uppdrag: Konsultuppdrag

Om tjänsten

I denna spännande roll får du möjligheten att integrera dig i ett företag som arbetar för hållbar energi och en utvidgad klimatneutral elkraftproduktion. Som Mekanikkonstruktör kommer du att vara en central del av utvecklingen av vattenkraftsgeneratorer för framtidens energiförsörjning. I ditt arbete kommer du att samarbeta nära olika avdelningar inom organisationen, såsom konstruktionsledare, mekanik-beräknare, el-beräknare samt ventilations- beräknare, vilket ger dig möjlighet till omfattande kompetensutbyte. Företaget präglas av en ödmjuk mentalitet, en öppen arbetskultur och avsaknad av prestige. Från allra första stund i din nya roll kommer du att erbjudas en gedigen introduktion genom online-utbildningar och du kommer även att bli tilldelad en handledare inom ditt specifika område.

Dina ansvarsområden kommer att omfatta läsning och tolkning av krav, riktlinjer och ritningar för framtida konstruktioner, där du får stöd från konstruktionsledaren. Dessutom kommer du att skapa 3D-modeller och koncept som du noggrant kommer att bearbeta i samarbete med andra avdelningar, såsom kvalitet, inköp och montage. Utöver detta kommer du att jobba tätt med beräknare för att optimera din design. Slutligen kommer din konstruktion att genomgå en sista granskning och översyn innan de tas vidare i processen. Genom ditt arbete kommer du att spela en viktig roll i att säkerställa att företagets leveranser når hög kvalitet och kostnadseffektivitet.

Du erbjuds

 • Ett arbete i absoluta framkanten av vattenkraftstekniken och goda möjligheter att jobba med teknisk utveckling.
 • Foten in på ett väletablerat företag.
 • En långsiktig roll med möjlighet att utvecklas inom företaget.

Arbetsuppgifter

 • Utifrån kravspecifikationer, guidelines och befintliga ritningar, konstruera applikationer för vattenkraftsgeneratorer.
 • Framställande av koncept, 3D modeller och ritningar.
 • Följa upp och diskutera respektive moment i processen med övriga kompetenser.
 • Säkerställa att ritningsunderlag släpps i rätt tid, med rätt kvalitet.

Vi söker dig som

 • Har en examen från en eftergymnasial utbildning inom maskinteknik, mekanik, alternativt en likvärdig utbildning inom konstruktion.
 • Goda kunskaper inom 3D CAD. Meriterande om du kan Solid Edge.
 • Har goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift, då båda språken används i det dagliga arbetet.
 • Har tidigare arbetslivserfarenhet inom mekanisk konstruktion.
 • Tidigare erfarenheter inom kraftgenereringsindustrin är även meriterande.

Kunskap kan erhållas genom utbildning, erfarenhet eller att vara självlärd.

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Självgående
 • Problemlösande
 • Kvalitetsmedveten

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Voith Hydro AB

Voith Hydro AB är en del av en global teknikkoncern som ligger i framkant när det gäller leverans av projekt inom vattenkraft. Vi på Voith Hydro i Västerås har en lång historia inom generatorer och automation; projekten levereras främst till skandinaviska kunder men sprider sig också över hela världen i och med våra samarbeten med det globala Voith Hydro. Vårt kontor i Västerås har fördelarna med korta beslutsvägar, flexibilitet och möjlighet att påverka samtidigt som vi har det stora familjeägda Voith i ryggen. Vattenkraften är en stor del av energiomställningen som världen behöver och Voith Hydro bidrar genom gedigen kompetens till att förverkliga våra kunders investeringar i renoveringar och utbyggnad. Voith!

Bli en del av Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och får ta del av olika förmåner, bl.a. möjlighet till kompetensutveckling i form av en grundläggande hållbarhetsutbildning.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här
Happy group icon

Har du frågor om tjänsten?

Cornelia Karlsson eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på Vas01@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15101544

Ansök här