Sökresultat
Annons-ID: 15097723

Nyfiken på en roll som teknikingenjör hos Trafikverket?

Trafikverket

Har du en teknisk examen från en ingenjörsutbildning och vill bidra till att förbättra Sveriges framtida infrastruktur? Trafikverket, Sveriges ledande beställare av infrastruktur, söker nu dig som vill vara med och underlätta vardagen för medborgare och näringsliv i hela Sverige. I denna roll ges du möjlighet att utveckla ditt intresse för väg och vatten för att på sikt, om viljan finns, växa in i rollen som brospecialist!

Ansök här

Företag: Trafikverket

Stad: Göteborg

Jobbkategori: Technology

Omfattning: Heltid, med goda chanser till överrekrytering

Startdatum: Enligt överenskommelse

Typ av uppdrag: Konsultuppdrag

Övrigt: Möjlighet till distansarbete

Om tjänsten

Academic Work söker för Trafikverkets räkning dig som vill utvecklas i en roll som teknikingenjör där du stöttar seniora brospecialister i tekniskt administrativt arbete. Som teknikingenjör har du en administrativ roll med teknisk inriktning. Här kommer du att få bygga upp din kompetens inom infrastruktur- och anläggningsbranschen och därför krävs ingen tidigare arbetslivserfarenhet för att komma in i tjänsten.

Du kommer att ingå i ett mindre team med två andra teknikingenjörer och tillsammans stöttar ni en grupp om ca 20 specialister. Du får tillgång till ett kompetensnätverk där du kan utbyta erfarenheter och bygga nätverk inom hela Trafikverket.

För att ge dig de bästa förutsättningarna att lyckas i din nya roll kommer du också erbjudas ett skräddarsytt utbildningsprogram kopplat till tjänsten. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och är anpassat för dig som nyligen tagit ut din examen. Programmet erbjuder kurser inom projektledning, självledarskap, entreprenadjuridik samt Excel. Förutom utbildningen kommer du även få löpande coaching för att ge dig bästa stöd att utvecklas såväl professionellt som personligt. Tjänsten som teknikingenjör ger dig en unik start på karriären där du på sikt har möjligheten att växa in i en roll som exempelvis specialist.

Arbetsuppgifter

 • Registrera kontrollärenden, fördela dessa på handläggare samt dokumentera ärendet i Trafikverkets diariehanteringssystem
 • Besvara ärenden till extern part samt bistå Trafikverkets leverantörer med stöd i kontrollärenden
 • Stötta brospecialisterna med kontroll av diverse tekniska uppgifter

Vi söker dig som

 • Har en civilingenjörsexamen, uttagen de senaste tre åren, förslagsvis inom väg/vatten eller anläggning
 • Kan uttrycka dig obehindrat på svenska i såväl tal som skrift
 • Är svensk medborgare
 • Har ett stort tekniskt intresse och en vilja att utvecklas inom broar och anläggning

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Självgående
 • Kvalitetsmedveten
 • Anpassningsbar

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och vår rekryteringsprocess innefattar också därför både personlighets- och logiska tester.

Övrig information:

 • Start: Omgående enligt överenskommelse
 • Plats: Göteborg, med möjlighet till visst distansarbete
 • Omfattning: Heltid med goda chanser till överrekrytering

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Bli en del av Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och får ta del av olika förmåner, bl.a. möjlighet till kompetensutveckling i form av en grundläggande hållbarhetsutbildning.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här
Ansök här