info
VARNING! Det cirkulerar just nu felaktiga meddelanden i sociala medier om lediga jobb som inte kommer från Academic Work. Vi vill informera att dessa inte har något med oss att göra och att avsändaren obehörigt använder vårt varumärke. Vårt råd är att inte svara eller agera (t.ex. klicka) på meddelandena. Lediga tjänster söker du tryggt och säkert här på vår webbsida.
close
My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
chevron_left
Sökresultat
Annons-ID: 15099172

PLM ingenjör till Virtual Engineering!

Nu söker vi nästa framåttänkande stjärna som vill vara med och driva digital transformation tillsammans med Virtual Engineering! Har du tidigare erfarenhet inom Product Lifecycle Management och beskriver dig själv som en nyfiken person? Skicka in din ansökan redan idag!

Ansök här

Företag: AB Virtual Engineering Europe

Plats: Stockholm

Jobbkategori: Teknik

Omfattning: Heltid

Startdatum: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid

Typ av uppdrag: Konsultuppdrag

Om tjänsten

Vi söker nu en PLM ingenjör till vår kund Virtual Engineering som erbjuder marknadsledande konsulttjänster inom digital transformation. Hos Virtual Engineering kommer du att få arbeta tillsammans med några av de största bolagen inom svensk tillverkningsindustri, inom alltifrån fordonsindustrin till mobiltelefoner och medicinsk teknik. Hos Virtual Engineering kommer du att bli en del av ett sammansvetsat, familjärt team med spetskompetens och en positiv entreprenörsanda. Där en av grundarna, Niklas Ankarcrona (som du kommer arbeta nära med), själv beskriver en av företagets grundtankar:

"Att arbeta tillsammans med sina kollegor hos oss, vill vi ska kännas som att man samarbetar med sina kompisar!" vilket är talande för bolaget, som tillsammans hittar på mycket roliga saker tillsammans. Vad sägs som cykling eller varför inte bestiga ett berg ihop? På Virtual Engineering är alla engagerade i intressanta och spännande PLM digitaliseringsresor med sina kunder och det gör det väldigt viktigt att tillsammans hitta tillfällen att ses, umgås och hitta på fysiska aktiviteter i naturen.

Du erbjuds

 • En familjär företagskultur, där det är högt i tak och alla är inkluderade.
 • Att bli en del av ett bolag med yttersta spetskompetensen inom PLM och där du får möjlighet att utvecklas med stöd av kompetenta och ödmjuka kollegor.
 • En tydlig utvecklingsplan och dedikerad mentor.

Du kommer att jobba som konsult för Academic Work. Tanken är att på sikt bli anställd direkt av Virtual Engineering om alla parter är nöjda med samarbetet. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

Du kommer i rollen som PLM-konsult att jobba i uppdrag direkt med kund där du får lära dig samt utveckla deras verksamhet och digitala transformation. Du behöver vara nyfiken och vilja sätta dig in i stora informationsmängder och därigenom skapa dig en förståelse för de olika delarna av produktutvecklingsprocessen. Både problemlösning och utmaningar kommer att bli en del av din vardag och du kommer att få insyn i flera av de stora industriernas digitaliseringsresor i Sverige och på sikt även arbeta med utmanande och intressanta projekt med globala kunder.

Arbetsuppgifter

 • Att analysera och förstå kundens digitaliseringsbehov och transformera dessa så att de på bästa sätt kan realiseras i kundens PLM plattform.
 • Att arbeta med att förbättra kundens processer och IT-verktyg för hantering av produktinformation (som t ex virtuella 3D baserade produktmodeller i CAD) för att stötta digitalisering och elektrifiering av kundens produkter.
 • Att sätta dig in i företaget för att få en förståelse för verksamheten, ha dialog med olika personer på kundföretaget för att kunna stötta dem på ett bra sätt.
 • Att kunna ta till dig information snabbt och kunna diskutera det med berörda parter.

Vi söker dig som

 • Har en högskole- eller civilingenjörsexamen med ett intresse mot produktutveckling.
 • Har erfarenhet av PLM/CAD från arbetslivet.
 • Har ett stort intresse för IT och system.
 • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper: Nyfiken, initiativtagande, God samarbetsförmåga, Kommunikativ.

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

AB Virtual Engineering Europe

Du kan läsa mer om Virutal Engineering här!

Bli en del av Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och får ta del av olika förmåner, bl.a. möjlighet till kompetensutveckling i form av en grundläggande hållbarhetsutbildning.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här
Happy group icon

Har du frågor om tjänsten?

Olivia Waller eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på sts02@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15099172

Ansök här