info
VARNING! Det cirkulerar just nu felaktiga meddelanden i sociala medier om lediga jobb som inte kommer från Academic Work. Vi vill informera att dessa inte har något med oss att göra och att avsändaren obehörigt använder vårt varumärke. Vårt råd är att inte svara eller agera (t.ex. klicka) på meddelandena. Lediga tjänster söker du tryggt och säkert här på vår webbsida.
close
My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
chevron_left
Sökresultat
Annons-ID: 15099804

Processingenjör till Test Center på Metso

Metso Sweden AB

Vill du ta tillfället i akt att påverka branschen mot en mer ansvarsfull användning av världens naturresurser? På Metso kommer du att gå med i ett stödjande och inkluderande nätverk av kollegor från hela världen. Det kommer alltid att finnas en chans för dig att lära dig och prova något nytt. Detta är din inbjudan att höja dig över vad som var möjligt igår.

Ansök här

Företag: Metso Sweden AB

Plats: Sala

Jobbkategori: Teknik

Omfattning: Heltid

Startdatum: Omgående

Typ av uppdrag: Konsultuppdrag

Om tjänsten

Vi söker nu på uppdrag av Metso, efter en intiativtagande Processingenjör till ett Test Center. Processingenjörens roll är främst att stödja produktcheferna och andra intressenter med kunskap inom området processteknik för produkter inom Pumps BL:s produktsortiment. Arbetet är både praktiskt och teoretiskt till sin natur och kommer därav även innefatta dagligt fysiskt arbete. Förutom att vara en stöttande roll för produktcheferna kommer du även få möjlighet till kompetensbyte från bland annat andra processingenjörer, testtekniker, den lokala fabriksorganisationen samt R&D organisationen.

Om du känner igen dig i beskrivningen nedan och är intresserad av att arbeta på ett företag med stora utvecklingsmöjligheter kan jobbet vara helt rätt för dig.

Ansvaret för Processingenjören innefattar bland annat att genomföra testarbete i laboratorie-och pilotskala. Det innebär också att aktivt delta i driften av pilotanläggningen och göra nödvändiga justeringar under försökens genomförande. Du kommer med hjälp av stöttning från dina kollegor även att sammanställa, rapportera och dra slutsatser från dessa testresultat.

I rollen kommer du även vara delaktig i förarbetet för dessa tester genom att bearbeta inkomna testarbetsförfrågningar och ge förslag på processlösningar samt designa testprogram baserat på framtagen processinformation.

Arbetsuppgifter

 • Genomföra testarbete i laboratorie-och pilotskala.
 • Utföra praktisk arbete kring pilotanläggningarna och utföra driftjusteringar.
 • Med hjälp av handledning sammanställa, rapportera och dra slutsatser från testresultat, och presentera dessa i tal och skrift.
 • Gå igenom testarbetsförfrågningar och ger förslag på processlösningar.
 • Designa testprogram baserat på processinformation.
 • Ansvara för laboratoriet och dess utrustning och instrument.
 • Bidra med processkunskap för utveckling av nya produkter.

Vi söker dig som

 • Har en avklarad högskole-eller civilingenjörsexamen med inriktning på process, testning, fysik eller kemi eller annan inriktning som vi anser likvärdig.
 • Har erfarenhet av laboratoriemiljöer och fysikaliska tester.
 • Besitter mycket goda datakunskaper inkluderat Office-paketet.
 • Besitter mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift, då båda språken används i det dagliga arbetet.
 • Har möjlighet att i framtiden utföra tjänsteresor.
 • B-körkort.

Det är meriterande om du har

 • Arbetslivserfarenhet inom en liknande roll.
 • Kunskaper i flödesberäkningar (CFD).

Kunskap kan erhållas genom utbildning, erfarenhet eller att vara självlärd.

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Självgående
 • Flexibel
 • Problemlösande
 • Kvalitetsmedveten

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Metso Sweden AB

På Metso kommer det alltid att finnas en chans för dig att lära dig och prova något nytt. Som en del av ett öppet, inkluderande och stödjande nätverk kommer du att samarbeta med drivna och duktiga kollegor från hela världen. Du kommer att tillhöra ett förstklassigt företag där människor brinner för att göra en positiv förändring i världen genom hållbara innovationer. Om du är mer intresserad av att veta hur Metso presenterar sig som arbetsgivare, gå in på deras hemsida

Bli en del av Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och får ta del av olika förmåner, bl.a. möjlighet till kompetensutveckling i form av en grundläggande hållbarhetsutbildning.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här
Happy group icon

Har du frågor om tjänsten?

Cornelia Karlsson eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på cornelia.karlsson@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15099804

Ansök här