Sökresultat
Annons-ID: 15097506

Projektingenjör inom arkitektur till Trafikverket

Trafikverket

I denna roll kommer du arbeta i spännande projekt inom infrastruktur och arkitektur. Vi söker dig som trivs i en social och administrativ roll samt har en fallenhet för att skapa goda relationer både internt och externt. Du har ett stort intresse för kombinationen samhällsutveckling och arkitektur och ser fram emot att applicera dina akademiska kunskaper på Trafikverket i Malmö.

Ansök här

Företag: Trafikverket

Stad: Malmö

Jobbkategori: Technology

Omfattning: Heltid, Heltid

Startdatum: Omgående

Typ av uppdrag: Konsultuppdrag

Övrigt: Möjlighet till distansarbete

Om tjänsten

Trafikverkets uppdrag är att ansvara för den långsiktiga infrastrukturplaneringen för vägtrafik, järnvägstrafik, sjöfart och luftfart samt för byggande och drift av statliga vägar och järnvägar. Därför har de ansvar för offentliga miljöer och byggnadsverk som berör bärande samhällsfunktioner, ger stora fysiska avtryck och har stor påverkan på många människors dagliga liv.

Det som Trafikverket benämner som Arkitekturstrategin syftar till att verksam­heten utvecklas så att de når politiska mål. Målet med arkitekturstrategin är att Trafikverket ska medverka i samhälls­utvecklingen genom att skapa väl gestaltade miljöer som är funktionella, hållbara och vackra.

Det är kopplat till dessa strategier och mål du, i rollen som arkitekt/projektingenjör, kommer att ha ett uppdrag på Trafikverket. Verksamhetsområdet du kommer att arbeta inom har som syfte att leda Trafikverkets strategiska arbete med arkitektur och organisationsdelen kallas Trafikverkets Arkitekturprogram. Programmet har olika fokusområden och projekt där flera av Trafikverkets enheter är involverade. Du kommer som projektingenjör att arbeta nära Trafikverkets chefsarkitekt med en stor bredd och variation i arbetsuppgifterna.

Du erbjuds

 • Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.
 • Ett skräddarsytt utbildningsprogram genom Academic Work i syfte att ge dig bästa möjliga förutsättningar att lyckas i din roll. Programmet har tagits fram i samråd med Trafikverket och är anpassat för dig som nyligen tagit ut din examen. Programmet erbjuder kurser inom projektledning, självledarskap och entreprenadjuridik.
 • En varierad och utvecklande vardag tillsammans med engagerade interna kollegor men även externa aktörer
 • Stöttning från Academic Work och en dedikerad konsultchef

Arbetsuppgifter

 • Arbeta i olika utvecklingsprojekt; identifiera utmaningar, arbeta fram lösningar och implementera dessa
 • Vara administrativt stöd till chefsarkitektsrollen
 • Delta i arkitekturrådsmöten: planering/förberedelse, genomförande och uppföljning av dessa
 • Vara med och stötta vid etablering av ett nytt nordisk forum för transport

Vi söker dig som

 • Har högskole- eller universitetsutbildning om minst 180 HP inom arkitektur, landskapsarkitektur, fysisk planering, fysisk miljö alternativt annan utbildning som Trafikverket bedömer som relevant för uppdraget (Bifoga gärna ditt examensbevis redan i ansökan.)
 • Kommunicerar obehindrat på svenska i tal och skrift för intern och extern kommunikation
 • Har stort driv och viljan att snabbt axla eget ansvar med en orädd attityd gentemot nya arbetsuppgifter

Det är meriterande om du har arbetat inom:

 • Transportsektorn och/eller med transportrelaterade frågor
 • Mobilitet & design

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Samarbetsinriktad & kommunikativ
 • Strukturerad
 • Initiativtagande

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Bli en del av Academic Work

Som konsult för Academic Work erbjuds du stora möjligheter att växa professionellt och knyta värdefulla kontakter för framtiden. Du får en konsultchef som stöttar dig under resans gång och får ta del av olika förmåner, bl.a. möjlighet till kompetensutveckling i form av en grundläggande hållbarhetsutbildning.

Läs mer om vårt konsulterbjudande här
Ansök här