Sökresultat
Annons-ID: 15097129

Projektledare inom rör och tank till industriledande Bilfinger

Bilfinger Engineering & Maintenance Nordics AB

Bli en del av ett bolag i framkant av effektivitet och hållbarhet inom industri- och ingenjörstjänster! Bilfinger vill nu utöka projektgruppen i Stenungsund och söker nu dig som vill ansvara för hela projektkedjan i komplexa projekt över hela Sverige. Du blir en viktig del av bolaget och kommer driva utveckling av processer, arbetssätt samt bli del av en utvecklingsresa i omställningen mot morgondagens krav på miljö, säkerhet och kvalité.

Ansök här

Företag: Bilfinger Engineering & Maintenance Nordics AB

Stad: Stenungsund

Jobbkategori: Technology

Omfattning: Heltid, Tillsvidare

Startdatum: Enligt överenskommelse

Typ av uppdrag: Rekrytering

Övrigt: Möjlighet till distansarbete

Om tjänsten

I rollen som projektledare på rör/tank rapporterar du till projektchefen för respektive område. Ditt team ansvarar för att projekt genomförs på ett säkert och kvalitetsriktigt sätt inom satt tidsram och till budgeterad kostnad.

Projekten du driver kommer ske in-house på kontoret med bland annat rena verkstadsprojekt, samt ute på site hos kund. Således innefattar tjänsten resor, men du utgår från Stenungsundskontoret. Projektgrupperna kommer variera i storlek beroende på vidden av projekten. I mindre och större projekt kan du komma att agera både som handledare och undersökare där du har tät kontakt med beställare, underentreprenörer och andra intressenter.

Du kommer ha möjligheten att jobba mot både kontraktskunder och rena projektkunder i varierande storlek.

Arbetsuppgifter

 • Leda och motivera arbetsgruppen
 • Genomföra kalkyler, följa upp prognoser både vad gäller HSE (Health, Safety and Environment), kvalité, ekonomi och tid
 • Ekonomiskt ansvar för projekten med tillhörande rapportering gentemot projektchef
 • Ansvar över kvalitén på den levererade tjänsten och överenskomna krav med kunden

Vi söker dig som

För att lyckas i rollen tror vi att du i första hand har flerårig erfarenhet inom industri eller verkstad i kombination med en ledande befattning (tex arbetsledare eller platschef) och ser denna roll som ett nästa steg i karriären.

Du har även:

 • Obehindrade kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • B-körkort

Det är meriterande om du har

 • Eftergymnasial utbildning inom mekanik, maskinteknik eller motsvarande
 • Erfarenhet från entreprenadbranschen
 • Arbetslivserfarenhet inom rör och/eller tank-konstruktion
 • Svetserfarenhet
 • BAS-U och BAS-P

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Strukturerad
 • Problemlösande
 • Initiativtagande
 • Samarbetsinriktad

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och Bilfingers önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess. Läs mer om hur vi arbetar med våra tester här.

Bilfinger Engineering & Maintenance Nordics AB

Vilka är Bilfinger Engineering & Maintenance Nordics AB? Vi ingår i Bilfingerkoncernen som är en internationell leverantör av industri- och ingenjörstjänster där vi är verksamma inom flertalet marknader och discipliner. Koncernen har 31 000 anställda globalt, med huvudkontoret i Tyskland. I vår nordiska verksamhet, som finns i Sverige, Norge och Finland, har vi 3 500 anställda i olika projekt hos kunder onshore och offshore.

Vi täcker hela värdekedjan från rådgivning, ingenjörskonst, produktion, montering, underhåll, revisioner – samt miljöteknik och digitala applikationer. På Bilfinger är vi engagerade i att skapa värde och att kontinuerligt arbeta med förbättringar tillsammans med våra kunder. Fokus på hälsa, säkerhet och miljö är en viktig del av våra leveranser och även det som gör oss konkurrenskraftiga. Läs mer om oss här!

Ansök här