My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
chevron_left
Sökresultat
Annons-ID: 15092231

Provningsingenjörer till Saab Bofors Test Center

Saab Bofors Test Center Aktiebolag

Vill du vara med och bidra till en säkrare omvärld? Gillar du att arbeta praktiskt? Trivs du ute i friska luften? Då kan du vara den person vi söker!

Ansök här

Företag: Saab Bofors Test Center Aktiebolag

Plats: Karlskoga

Jobbkategori: Teknik

Omfattning: Heltid, tillsvidare

Startdatum: Omgående enligt överenskommelse

Typ av uppdrag: Rekrytering

Om tjänsten

Saab Bofors Test Center utför provning för nationella och internationella kunders räkning med tyngdpunkt inom försvarsindustrin. Hit kan kunder komma på kort varsel och utföra mätningar med stor precision. Avdelningen är indelad i tre grupperingar: Provningsingenjörer, fotografer samt miljötålighetsingenjörer. Här välkomnas du till ett team på 20 personer som består av såväl juniora som seniora medarbetare i varierad ålder.

Arbetsuppgifter

 • Som provningsingenjör kommer du att ingå i olika projekt och arbeta med mätningar i fält cirka tre dagar i veckan. Arbetet innefattar registrering av fysikaliska storheter under provning, t.ex. inner- och ytterballistiska mätningar. Resterande tid befinner du dig allt som oftast på kontoret där du förbereder kommande mätningar samt analyserar data ifrån tidigare mätningar.

Du kommer till exempel att:

 • Sätta upp relevant mätapparatur på testplatsen
 • Utveckla provningsutrustning och provningsmetoder
 • Agera tekniskt stöd i kundkontakter, vilka ofta är konstruktörer eller projektledare inom militär eller civil industri

Din första tid kommer bestå av en introduktion där du får se och lära för att därefter succesivt ges mer ansvar. Det finns även möjlighet att vidareutvecklas inom en rad olika teknikområden för dig som är framåt och ambitiös – antingen genom kompetensöverföring ifrån erfarna kollegor eller genom interna/externa utbildningar.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Saab Bofors Test Center.

Vi söker dig som

 • Har en ingenjörsexamen inom teknikprogram som fokuserar på fysik och elektroteknik alternativt arbetslivserfarenhet med god förståelse för fysikaliska begrepp och förlopp
 • Har B-körkort då kortare resor görs mellan de olika provningsplatserna, bil att nyttja i tjänsten finns att tillgå
 • Har god svenska och engelska i tal och skrift då båda språken används i interna och externa samarbeten
 • Försvarsindustrin ställer höga krav på säkerhet vilket innebär att du endast kan ha svenskt medborgarskap
 • Har en praktisk fallenhet då arbetet innefattar montering etc. Du bör inte vara främmande för att hoppa i ett blåställ eller regnrock då merparten av arbetet bedrivs ute i fält

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet ifrån arbetsuppgifter på provningsavdelning där olika sensorer i kombination med datorbaserad analysutrustning nyttjas

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Personlig mognad
 • Samarbetsförmåga
 • Flexibel
 • Ansvarstagande

Övrig information

 • Start: Omgående enligt överenskommelse
 • Omfattning: Heltid
 • Arbetstider: Vardagar 07:00-15:30
 • Placering: Karlskoga

Saab Bofors Test Center AB lyder under lagen om brandfarliga och explosiva varor (LBE) vilket innebär att vi är ålagda att utföra lämplighetskontroll via MSB och polismyndigheten innan anställning.

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Saab Bofors Test Center Aktiebolag

Här kan du läsa mer om Saab Bofors Test Center.

Bli direktrekryterad till Saab Bofors Test Center Aktiebolag

Detta är en direktrekrytering, vilket betyder att den kandidat som får tjänsten blir direktanställd av kundföretaget. Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work.

Happy group icon

Har du frågor om tjänsten?

Anna Tuvestad eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på ore01@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15092231

Ansök här