My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
chevron_left
Sökresultat
Annons-ID: 15104458

Rådgivare inom arbetsrätt till Fremia

Fremia

Hos Fremia blir du en viktig del av ett kompetent team som brinner för att stötta och utveckla våra medlemmar, vår arbetsplats och även samhället i stort. Nu söker vi ytterligare en rådgivare med brett intresse för arbetsrättsliga frågor till vårt rådgivarteam. Tycker du det låter spännande? Läs vidare och missa inte denna möjlighet!

Ansök här

Företag: Fremia

Plats: Stockholm

Jobbkategori: Ekonomi/juridik/inköp

Omfattning: Heltid

Startdatum: Augusti

Typ av uppdrag: Rekrytering

Om tjänsten

Fremia är en arbetsgivarorganisation som representerar över 5 300 arbetsgivare inom kooperation, civilsamhället och idéburen välfärd. Tillsammans sysselsätter våra medlemmar mer än 150 000 medarbetare. Vårt uppdrag är tydligt: att förhandla fram konkurrenskraftiga kollektivavtal, ge kvalificerad rådgivning och bedriva påverkansarbete som främjar våra medlemmars tillväxt och utveckling

I rollen som rådgivare är ditt främsta fokus att stötta arbetsgivare med rådgivning i frågor om personal, arbetsrätt och kollektivavtal. Du kommer även att hantera organisationer som är intresserade av att bli medlemmar hos oss, hålla utbildningar och stötta medlemsorganisationer i lokala tvister.

Fremias medlemmar ser olika ut, från stora arbetsgivare med egna HR-avdelningar till små verksamheter där arbetsgivaren är en ideellt engagerad styrelse. Oavsett vilken typ av medlem du arbetar med gör du verklig skillnad varje gång du erbjuder din expertis och råd.

Du erbjuds

 • En positiv arbetsmiljö där vi värnar om att varje medarbetare ska bidra till en kultur av kontinuerlig utveckling, samarbete och lärande.
 • En god arbetsmiljö, friskvård, subventionerad lunch och flexibla arbetstider.
 • Att följa med på vår utvecklingsresa med målet att bli ännu starkare för våra medlemmar.

Arbetsuppgifter

 • Rådgivning och stöd till arbetsgivare via telefon, mail och möten.
 • Planera och genomföra utbildningar, från korta webbinarier till längre flerdagsutbildningar i samarbete med kollegor.
 • Hålla i inträdesprocessen för nya medlemmar.
 • Medverka som stöd till arbetsgivare i hantering av lokala tvister.

Vi söker dig som

 • Har en avslutad akademisk examen inom juridik, arbetsrätt eller personalvetenskap med inriktning mot arbetsrätt, meriterande om du under studietiden fått arbetslivserfarenhet inom området
 • Har mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Det är meriterande om du har

 • Erfarenhet från en liknande roll inom en arbetsgivar- eller arbetstagarorganisation
 • Erfarenhet inom HR-området
 • Erfarenhet från ideell sektor eller inom ideellt engagemang

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Serviceinriktad
 • Samarbetsinriktad
 • Kommunikativ
 • Anpassningsbar

Vår rekryteringsprocess

Fremias rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och det är vårt önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Fremia

Fremia är en ideell förening med uppdraget att tillvarata och främja våra medlemmars gemensamma intressen som arbetsgivare. Vår inriktning är kooperativa och värderingsstyrda företag, idéburen välfärd och civilsamhällets organisationer. Vi strävar efter att bidra till ett demokratiskt samhälle där delaktighet och engagemang är i centrum.

Vår organisation är rotad i våra grundvärderingar: trygghet, nyskapande och mångfald. Vi erbjuder en varm, inkluderande och dynamisk miljö med stort driv och initiativkraft. Vi blir aldrig fullärda och delar generöst med oss av vår kunskap till varandra. Du kommer att arbeta tillsammans med 40 kompetenta och engagerade kollegor.

Bli direktrekryterad till Fremia

Detta är en direktrekrytering, vilket betyder att den kandidat som får tjänsten blir direktanställd av kundföretaget. Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work.

Happy group icon

Har du frågor om tjänsten?

Catharina Alm eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på stn05@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15104458

Ansök här