Sökresultat
Annons-ID: 15095985

R&D engineer till ett växande materialbolag!

Cellevate AB

Vill du vara med och forma framtiden för materialvetenskap och bioteknik? Hos Cellevate finns det en spännande möjlighet för dig som är inom R&D att bli en nyckelspelare i deras framgångsrika team. Cellevate letar nu efter en flexibel och kompetent individ med erfarenhet av materialutveckling som vill vara en del av deras kommande expansionsprojekt.

Ansök här

Företag: Cellevate AB

Stad: Lund

Jobbkategori: Technology

Omfattning: Heltid

Startdatum: Omgående, enligt överenskommelse

Typ av uppdrag: Rekrytering

Om tjänsten

Cellevate är ett bolag som utvecklar och producerar fibrösa nanomaterial för tillämpningar inom life science och arbetar med en mängd olika partners, allt från universitetsforskningsgrupper till kontraktsforskningsorganisationer och läkemedelsföretag. Företaget befinner sig just nu i en spännande tillväxtfas med expansion av sin produktportfölj in i nya applikationsområden såsom genterapi, stamcellsterapi och nya vacciner. Därför behöver de nu utöka sin kompetens, med en R&D engineer som får möjligheten att arbeta innovativt med att driva Cellevates forskning framåt- med visionen att bli världens ledande leverantör av nanomaterial inom life science i ständig åtanke!

Som R&D engineer hos Cellevate kommer du att ha en nyckelroll i deras utvecklingsresa. Du kommer vara ansvarig för design, planering, utförande och rapportering av deras utvecklingstester. Som en del av R&D teamet kommer ni driva förbättringar av befintliga laboratoriemetoder och processer samt införandet av nya metoder för att driva Cellevates utveckling framåt.

För att trivas i rollen krävs det att du som person har ett intresse för utveckling och kan se till helheten såväl som detaljer inom olika metoder.

Arbetsuppgifter

 • Designa, planera, utföra och rapportera om forskning och utvecklingstester för produkt- och produktionsutveckling av Cellevate nanofiberbaserade bärare från tidig forskning till designöverföring till produktion och kommersiell lansering
 • Utföra laboratoriearbete självständigt, inklusive nanofiber-elektrospinning, cellulosa-regenerering, funktionalisering, tvärbindning och analys av materialegenskaper
 • Dokumentera laboratoriearbete och resultat enligt Cellevates Quality Management System (QMS)
 • Ansvara för att planera tester/studier och leverera resultat enligt projektplaner
 • Spela en aktiv roll i att bygga och implementera QMS genom nära samarbete med QA/RA-teamet
 • Driva förbättringar av befintliga laboratoriemetoder och processer samt implementera nya

Vi söker dig som

 • Har en masterexamen inom inom kemi, polymerkemi, materialkemi eller motsvarande
 • Har 3-5 års erfarenhet från relevant industri
 • Har erfarenhet av att vara en del utav en utvecklingsprocess specifikt produktutveckling
 • Har god vana vid dokumentation och erfarenhet av att arbeta inom regulatorisk miljö, exempelvis ISO-certifierad miljö.
 • Är obehindrad i engelska, både i tal och skrift

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Samarbetsinriktad
 • Anpassningsbar
 • Problemlösande
 • Resultatinriktad

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Cellevate AB

Här kan du läsa mer om Cellevate!

Bli direktrekryterad till Cellevate AB

Detta är en direktrekrytering, vilket betyder att den kandidat som får tjänsten blir direktanställd av kundföretaget. Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work.

Ansök här