My profile
My profile
Academyexpand_more
För karriärbytareexpand_more
För företagexpand_more
För jobbsökandeexpand_more
För företagexpand_more
Hitta rätt medarbetareexpand_more
Bygg nödvändig kompetensexpand_more
Stärk er attraktivitet som arbetsgivareexpand_more
Varför välja Academic Work?expand_more
Guider och artiklarexpand_more
Om ossexpand_more
Kontaktexpand_more
chevron_left
Sökresultat
Annons-ID: 15103124

HR Specialist till Apotea i Morgongåva

Sveriges största nätapotek Apotea befinner sig just nu i en spännande tillväxtfas, och letar efter en erfaren specialist inom chefsrekrytering & employer branding. Bli en del av framgångssagan tillsammans med HR-teamet på logistikcentret i Morgongåva, och var med och forma framtidens Apotea!

Ansök här

Företag: Apotea AB

Plats: Tjusarvägen 40, Morgongåva

Jobbkategori: HR/kontor/administration

Omfattning: Heltid, kontorstider

Startdatum: Omgående

Typ av uppdrag: Rekrytering

Om tjänsten

Vi söker just nu en engagerad och kunnig HR Specialist för att förstärka HR-teamet på logistikcentret i Morgongåva. Som HR Specialist på Apotea kommer du att ha möjligheten att bygga upp vår Talent Acquisition-funktion från grunden och vara en nyckelperson i vår tillväxtresa. Vi letar därför efter dig som är problemlösande och alltid ser möjligheter istället för hinder, och som kan hitta kreativa lösningar på våra rekryteringsutmaningar.

Ditt arbete kommer att vara väldigt självständigt, men du kommer också att samarbeta nära med vår HR- och marknadsavdelning. Du kommer att fungera som rådgivare till våra chefer som rekryterar och ge stöd och råd i rekryteringsfrågor. Att kunna bygga och underhålla relationer är avgörande för denna roll.

Som HR Specialist på Apotea kommer du att ansvara för allt som rör rekrytering. Du kommer bland annat ta fram nya initiativ och idéer för att förbättra vår rekryteringsprocess samt hantera hela rekryteringsprocessen självständigt, från start till slut.

Rollen inkluderar att starta upp en Talent Acquisition-funktion från grunden och utveckla rutiner och processer för att säkerställa en långsiktig rekryteringsstrategi och kompetensförsörjning. Du förväntas skapa förtroende och agera konsultativt gentemot organisationen i rekryteringsfrågor. Rollen innebär också att arbeta med att stärka Apoteas arbetsgivarvarumärke och skapa en positiv upplevelse för kandidaterna i våra rekryteringsprocesser.

Arbetet sker på plats i Morgongåva.

Vi söker dig som

 • Har flera års erfarenhet av rekrytering och HR-arbete, med betoning på chefsrekrytering och employer branding
 • Har en universitetsexamen inom personalvetenskap eller likvärdig HR-utbildning
 • Har en djupgående förståelse för rekryteringsprocesser, inklusive search-metoder, sourcing, screening, intervjuer och urval
 • Har förmåga att identifiera och attrahera kandidater i bristyrken, inklusive strategier för att öka rekryteringens effektivitet
 • Har förmåga att genomföra kompetensbaserade intervjuer och bedöma kandidaters potential för ledande befattningar
 • Förmåga att arbeta både självständigt och i team, med förmåga att samordna och driva rekryteringsprojekt
 • Är flytande i svenska i tal och skrift, då språket används i det dagliga arbetet

Det är meriterande om du har

 • Erfarenhet av rekrytering inom liknande branscher, såsom logistik och e-handel

För att lyckas i rollen har du följande personliga egenskaper:

 • Självgående
 • Problemlösande
 • Anpassningsbar

Vår rekryteringsprocess

Denna rekryteringsprocess hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten skickas till Academic Work.

Vi tillämpar löpande urval och annonsen kan därmed komma att tas ned innan sista ansökningsdag om det är så att vi har gått vidare till urvals- och intervjufas. Rekryteringsprocessen innehåller två urvalstest: ett personlighetstest och ett test i kognitiv förmåga. Testerna är ett verktyg för att kunna hitta den kandidat med högst potential för tjänsten samt främja jämlikhet, mångfald och en rättvis rekryteringsprocess.

Apotea AB

Apotea är det största nätapoteket i Sverige. Vi har det bredaste sortimentet med över 21 000 receptfria produkter och nästan 15 000 receptbelagda läkemedel för både människor och djur. Enligt Sustainable Brand Index 2020 är vi Sveriges mest hållbara e-handel. Med snabba leveranser och kundsupport via mail, chatt och telefon underlättar vi vardagen för våra kunder. Sedan vår start år 2011 har vår försäljning ökat från cirka 12 miljoner kronor till 4,5 miljarder 2021. Apotea.se har cirka 1000 anställda i Morgongåva och Stockholm. För mer information besök apotea.se.

Bli direktrekryterad till Apotea AB

Detta är en direktrekrytering, vilket betyder att den kandidat som får tjänsten blir direktanställd av kundföretaget. Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work.

Happy group icon

Har du frågor om tjänsten?

Jenny Sundström eller någon av kollegorna i rekryteringsteamet svarar dig gärna på upp01@academicwork.se Ange annons-ID i ditt mail: 15103124

Ansök här